AcasăNewsRATB va avea banda proprie pe 28 de mari artere

RATB va avea banda proprie pe 28 de mari artere

Primaria Capitalei a decis sa delimiteze benzi speciale pentru mijloacele de transport in comun ale RATB pe 28 de artere.

Benzile vor fi amenajate pe o distanta de 48 de kilometri, iar reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca, astfel, se vor economisi bani seriosi.

Totul a pornit de la succesul inregistrat de banda speciala introdusa pe Splaiul Independentei. Reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca, in cazul respectiv, autobuzele din zona au inregistrat o crestere a vitezei de deplasare, de la 0-8 kilometri pe ora la 20 de kilometri pe ora. In plus, a scazut si consumul de combustibil.

La un calcul rapid, reprezentantii Primariei Capitalei sustin, conform b365.ro, ca s-ar economisi 500.000 de lei pe an pentru fiecare linie de autobuz in parte gratie benzilor speciale.

Iar acestea urmeaza a fi instalate, in viitorul apropiat, pe 28 de artere importante din Capitala, de la Bulevardul Magheru si Bulevardul Unirii pana la Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Bulevardul Alexandru Obregia sau Calea Grivitei.

author avatar
Cristi Ionita
369 afisari
Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger