AcasăNewsRATB se innoieste anul acesta

RATB se innoieste anul acesta

Reprezentantii RATB spera ca intocmirea bugetului pe 2014 sa le permita sa achizitioneze 50 de tramvaie si 50 de troleibuze noi.

Anuntul a fost facut de Ion Dedu, seful Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei. Acesta a precizat, insa, ca RATB ar trebui sa schimbe cam tot parcul de tramvaie si jumatate din cel de troleibuze.

Conform economica.net, Dedu a anuntat ca RATB ar avea nevoie de 800 de milioane de euro pentru schimbarea tuturor celor 400 de tramvaie aflate in parcul RATB, dar acest lucru este imposibil. „Nici vorba sa putem aloca 800 de milioane de euro pe reinnoirea totala a parcului RATB. O apreciere realista este ca s-ar putea, eventual, sa se aloce un buget pentru achizitia a 50 de tramvaie noi si 50 de troleibuze”, explica oficialul citat.

Bugetul RATB pentru 2014 nu a fost inca aprobat, dar seful Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei spera sa fie alocate cel putin 60 de milioane de euro pentru achizitionarea celor 50 de tramvaie si 50 de troleibuze noi.

author avatar
Cristi Ionita
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger