AcasăNewsRATB a scumpit abonamentele

RATB a scumpit abonamentele

Conducerea Regiei Autonome de Transport Bucuresti a decis, in baza unui proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, sa scumpeasca doua categorii de abonamente.

Pretul unui abonament nominal valabil pe toate liniile preorasenesti si urbane a crescut de la 65 de lei la 125 de lei. In acelasi timp, pretul unui abonament valabil pe o linie preoraseneasca si o linie urbana a crescut de la 50 de lei la 95 de lei. Preturile celorlalte abonamente, dar si al calatoriilor au ramas neschimbate.

Jurnalistii de la ampress.ro sustin ca scumpirile sunt absurde, mai ales in conditiile in care cetatenii care lucreaza in zonele limitrofe Capitalei pot foarte bine sa combine doua tipuri de abonamente deja existene pe piata pentru a iesi mai bine din punct de vedere financiar.

Daca folositi o linie preoraseneasca si o linie urbana, abonamentul comun ar costa 95 de lei, dar daca va faceti separat cate un abonament pentru fiecare dintre linii costul ar fi de 35 de lei (o linie preoraseneasca) plus 40 de lei (o linie urbana) deci 75 de lei, cu 20 de lei mai mult decat abonamentul comun.

Daca folositi o linie preoraseneasca si mai multe linii urbane, caz in care abonamentul comun are costa 125 de lei, puteti opta pentru un abonament pe toate liniile urbane (50 de lei) plus un portofel electronic cu calatorii pentru liniile preorasenesti (44 validari, respectiv 22 de zile lucratoare, ori 1,5 lei calatoria egal 66 lei). In acest caz costul ar ajunge la 116 lei, cu 9 lei mai putin decat abonamentul comun.

author avatar
Cristi Ionita
733 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger