AcasăNewsRATB a scos din circulatie 119 mijloace de transport

RATB a scos din circulatie 119 mijloace de transport

Desi multi bucuresteni sunt nemultumiti de durata de asteptate a unui mijloc de transport in comun, conducerea RATB a decis sa imputineze numarul de mijloace de transport in comun aflate pe teren.

Astfel, conform sefilor RATB, s-a decis scoaterea din circulatie a 119 tramvaie, autobuze si troleibuze, ceea ce inseamna reducerea cu 10% a parcului circulant.

Motivul este unul cat se poate de clar: „Intrucat vara este sezonul in care o mare parte din publicul calator intra in perioada de concedii de odihna sau vacanta, cererea de transport este redusa fata de cea din alte perioade ale anului, astfel incat cresterea costurilor de exploatare aferenta unui parc majorat nu este justificata”.

Sefii RATB sustin ca in acest moment in circulatie se afla 241 de tramvaie, 668 de autobuze si 167 de troleibuze. De remarcat ca RATB are mari probleme cand vine vorba de indeplinirea programului de transport.

Numai in luna aprilie a acestui an s-au inregistrat peste 34.000 de curse cu probleme. Motivele? „Starea tehnica precara a parcului, traficul aglomerat, blocarile de trafic si devierile de trafic impuse de lucrarile edilitare”.

author avatar
Cristi Ionita
530 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger