AcasăNewsRăsturnare de situație! Prințul austriac neagă acuzațiile. Ce dovezi are că nu...

Răsturnare de situație! Prințul austriac neagă acuzațiile. Ce dovezi are că nu el l-a ucis pe Arthur

printulPrințul Emanuel von und zu Liechtenstein

În prima declarație publică, prințul Emanuel von and zu Liechtenstein susține că el nu l-a împușcat pe Arthur și are dovezi fotografice pentru a dovedi acest lucru.

Prințul austriac a reacționat în urma acuzațiilor, într-o scrisoare trimisă către publicația austriacă Kronen Zeitung. El scrie că „după ce un urs a pătruns adesea în așezări, a fost clasificat ca fiind periculos de către autoritățile române responsabile care au permis vânarea. Am dobândit legal și am exercitat autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”.

Prințul ar fi plătit 7.000 de euro pentru autorizația de vânătoare, scrie publicația austriacă, citând presa românească. Emanuel von and zu Liechtenstein nu a comentat suma exactă, ci a spus doar: „Din câte știu, taxele plătite sunt investite în primul rând în programe de protecție pentru urși și pentru oamenii care locuiesc în zonă”.

Prințul neagă acuzațiile

Publicația austriacă notează, citând comunicatul transmis de Prințul de Liechtenstein, că în „compania unor ghizi locali de vânătoare”, el „a împușcat animalul problemă la 250 de metri în fața caselor dintr-un sat”. Potrivit acuzației reprezentanților Agent Green, nu a fost împușcat ursul problemă (o femelă, un animal mai mic), ci un urs brun, frumos, în vârstă de 17 ani.

Prințul Emanuel de Liechtenstein neagă că l-a împușcat pe ursul brun „Arthur”, considerat de organizația Agent Green cel mai mare urs din România, și spune că are „dovezi fotografice” în acest sens. Totodată, prințul asigură autoritățile responsabile de „sprijin deplin” în anchetă.

Vânătoarea are „o mare tradiție pentru familie”

În scrisoarea trimisă de Emanuel de Liechtenstein publicației din Austria, el adaugă: „Îmi pare extrem de rău și îmi cer scuze pentru faptul că a fost creată o impresie care i-a făcut pe mulți să se simtă răniți în sentimentele lor. Vânătoarea ca mijloc de a se ocupa de o populație de vânat bogată în specii și de a-și asigura traiul are o lungă tradiție pentru familia noastră. În acest caz, a servit și pentru evitarea pericolului.” Acum este rândul autorităților române, încheie publicația austriacă.

Prințul, contrazis de activiștii români

Activiștii români nu cred nimic din ce susține prințul austriac și susțin cu tărie că blana ursului Arthur este acum la prelucrare la un tăbăcar din Târgu Secuiesc, care s-a minunat când a văzut-o, spunând că niciodată n-a avut de-a face vreodată cu o piele atât de mare.

În opinia lui Gabriel Păun, președintele ONG-ului Agent Green, nu este nicio îndoială că animalul vânat este Arthur, în ciuda faptului că prințul neagă aceasta.

„Deci este vorba de Arthur, nu știu despre ce vorbește prințul acolo. Cred că putea să iasă cu o reacție un pic mai deșteaptă, pentru că tot ce face este să sporească misterul și să deschidă portița unor noi scenarii, care va ține subiectul pe tapet încă niște zile bune, până se va face lumină în acest caz”, a declarat Gabriel Păun la Digi 24.

author avatar
Andreea Vlad
353 afisari

4 COMENTARII

  1. Suspectez ca Arthur a fost impuscat de vinatorii nostri. Austriacul a venit doar sa ia capul-trofeu.

  2. sa minta pe fata chiar si din postura lui de print e maximul ipocriziei!!!!!!!!sa nu se mai dea austriecii astia mari ecologisti ,macar atat!!!!!

  3. Austriecii sunt mari ecologisti doar la ei acasa: ei nu taie niciun copac, nu omoara nicio vietate. Doar in Romania procedeaza asa cum procedau pe vremea austro-ungariei (sic!), ca doar Romania este colonia lor de sute de ani!
    Daca taia Scweighofer atatea paduri in Austria cate a taiat in Romania, putrezea in puscarie!

  4. Legile sunt dure in Austria chiar ei sunt scandalizati. Nu stiu ce trebuie facut e o întreaga mafie intre padurari vanatori si anumiti sateni pt acest punctaj vanatoresc de trofeu. Cred ca interzicierea vanatoarei si taiatului de paduri pe o perioada de min 30 de ani ar insanatosi o astfel de stare. Dar si asa pot fi omorati si pozati caci poza contribuie si ea la trofeu.inasprite legile si vanati sa vada si vanatorul cum e sa fii vanat…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger