AcasăNewsRasturnare de situatie: Nu Huidu va plati despagubiri de 360. 000 euro,...

Rasturnare de situatie: Nu Huidu va plati despagubiri de 360. 000 euro, ci asiguratorul lui!

(foto: realitatea)

Instanta din Brasov a decis ca Serban Huidu sa nu plateasca nici un ban din daunele morale si materiale cerute de urmasii victimelor, obligand asiguratorul, Astra SA, sa despagubeasca cele trei familii cu 360. 000 de euro.

(foto: realitatea)

Desi toata lumea se astepta ca despagubirea familiilor victimelor cu 360. 000 de euro sa fie  facuta de inculpat, Serban Huidu, se pare ca in realitate sentinta se referea la asigurator, Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA, noteaza ziarul ring.

Astfel Astra va plati atat daunele materiale, cat si pe cele morale si cheltuielile de judecata, in procesul in care Serban Huidu a fost acuzat de ucidere din culpa, in accidentul din 2011, de la Brasov.

Potrivit sursei citate Judecatoria Brasov a admis in parte actiunea civila formulata de Campeanu Ioana, Balog Lungu Elena si de Balog Lungu Mircea si „obliga asiguratorul Astra SA la plata catre cele trei parti civile a cate 120.000 de euro (la cursul BNR din data platii), suma reprezentand daune morale”. Pentru toate partile vatamate, restul pretentiilor formulate au fost respinse de instanta judecatoreasca, dar Curtea de Apel „obliga asiguratorul Astra SA sa plateasca cheltuielile judiciare” pentru doua dintre partile vatamate, Elena si Mircea Balog Lungu.

Desi poate parea ciudat, specialistii spun ca, potrivit ultimelor reglementari in materie, daca exista asigurare RCA, atunci daunele sunt suportate de  asigurator. Astfel,  pentru ca Serban Huidu avea asigurare RCA,  despagubirile morale si materiale obtinute in instanta de rudele celor trei victime ucise in accident vor fi platite de societatea de asigurari.

Huidu nu a vrut sa faca nici un comentariu legat de sentinta Curtii de Apel, care s-a pronuntat marti in favoarea celor trei familii ale victimelor: „Nu comentez! Credeti-ma, nu comentez”. Pe latura penala, in procesul in care Huidu a fost condamnat la doi ani si sase luni cu suspendare, recursul se va judeca pe 31 ianuarie 2013.

author avatar
Alina Costache
520 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger