AcasăNewsRăspunzător pentru moartea polițistului Amariei este Florin Diacenco, șeful SIC. SMS-ul care...

Răspunzător pentru moartea polițistului Amariei este Florin Diacenco, șeful SIC. SMS-ul care face lumină asupra capturării criminalului sinucigaș

Un mesaj trimis între polițiștii care au participat la prinderea lui Marcel Lepa dezvăluie că agentul a fost trimis în misiune fără să știe la ce să se aștepte. Mesajul ar fi fost trimis de către șeful Serviciului Rutier Timiș, iar polițiștii erau informați doar că trebuiau să urmărească un autoturism, nicidecum de gradul de pericol la care ar fi putut fi expuși.

Marcel Lepa criminalul polițistului din Timiș la momentul prinderii de forțele de ordine Sursa foto facebook

În mesaj, șeful Poliției Rutiere precizează că ordinul ar fi fost dat de șeful Florin Diacenco, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș, care a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul timpului. Totuși, numai specialiștii cu experiență ar trebui să ia parte la acțiuni operative cu risc ridicat precum cea a capturării infractorului Marcel Lepa, a susținut luni într-un interviu  Dorinel Malcoci, fost șef al SNPPC Timiș. El a arătat că cei vinovați de moartea lui Cristian Amariei sunt aceia care au coordonat misiunea de prindere și arestare a lui Lepa, fiindcă că n-au prezentat toate riscurile către polițiștii din alte segmente de activitate la care au făcut apel din lipsă de personal. Unul dintre acești polițiști la care s-a apelat precipitat a fost ofițerul Cristian Amariei, în a cărui specializare nu intrau astfel de operațiuni.

Malcoci a înfierat, de asemenea, implicarea politicului în organizarea Poliției Române, unde promovează „oameni care nu iubesc oamenii” și care nu știu să „funcționeze în echipă”, alt factor care duce la ruinarea unor misiuni în care este implicată instituția de ordine.

Florinel Vâlnei, președintele Federației Sindicatelor Polițistilor SED LEX, a afirmat la rândul său că în misiunile mai sus-numite „ar trebui să intervină doar cei din sectorul de specialitate, chiar dacă există insuficiență la la nivel de personal”. El a mai atras atenția asupra faptului că „trebuie să ținem pasul cu fenomenul infracțional, care este tot mai complex. Câtă vreme sistemul nostru este neglijat, și ca dotări, și privid dimensiunile personalului, și din punct de vedere salarial, rămânem cu niște cicatrici care nu mai pot fi scoase”. El a deplâns situația polițiștilor: „Plecăm de acasă ca să ne punem în slujba statului și mai avem parte de astfel de evenimente” din cauza lipsei de schimbare acolo unde este necesară. „Cei răspunzători sunt cei din lumea politică, care ar trebui să oprească bătaia de joc asupra Poliției Române, pe care o dezbină, subordonându-i pe polițiști unora numiți în poliție cu intervenție politică”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
2.129 afisari

4 COMENTARII

  1. Credeti ca o sa raspunda cineva?! A fost vorba de ceasul rau, de ghinion, de proasta dotare, de deficit de personal, de slaba remunerare….Intrebati-l pe Coarna, in ultima vreme parte vizibila a sistemului mafiot de la varful Politiei romane! Atata vreme cat institutiile sunt conduse de centre de putere cu ramificatii in politca, mafie si servicii (in ordine inversa), nu te poti astepta sa deconteze cineva esecurile…pentru 10 august a raspuns cineva?! Nu ma refer la idiotenia aia cu pasnicii inlacramati, ci la evidenta provocare pusa la cale de niste vanduti si care a pus in stare de razboi doua arme ale aceleasi institutii, ca, inca, n-am aflat de ce si cine a chemat jandarmii intr-o situatie in care n-aveau ce cauta si nici cum ii cheama pe asazisii profesionisti care, de fapt, au provocat mizeria…doar ca papusarii care tin sa ne asigure circul cel de toate zilele, pe banii nostri, i-au ascuns pe actori si tarasc victimele in instanta, sa invete si sa nu-si mai acopere fisa postului, ca de la rivolutie-ncoace tradrea e de baza…Daca s-ar fi vrut anticoruptie in Romania, s-ar fi inceput cu lungul sir al neamurilor de sefi si sefuleti incadrat peste orice fel de baza legala, sau, mai grav, cu inventarea, peste noapte, a unei baze legale…Incompetenta si impostura reprezinta adevarata plaga a societatii, astea sunt adevaratele flageluri care omoara Romania, nu panaramele alea insailate si numite acte de coruptie, (mai) niciodata probate, niciodata cu prejudicii recuperate, poate si pentru ca toti platitii aia gras sa lupte cu coruptia sunt, la randul lor, la fel de incompetenti si la fel de impostori ca toti inchipuitii ceilalti…
    P.S. Cand televiziunile ii invita pe sindicalisti in studiouri, de ce nimeni, niciodata nu-i intreaba cam cate neamuri le lucreaza in sistem si cam pe ce strazi asigura ordinea publica?! Pentru ca e absurd sa sustii ca aperi drepturile politistului dar urli pentru incadrarea directa, pentru suplimentarea locurilor de sefi si trecerea subofiterilor in randul ofiterilor, fara scoala de politie, fara academie, doar ca sa-ti prinda si ai tai o sinecura si o pensie nemeritata….Si totusi, cand a ajuns Coarna ofiter superior, ca noi stiam, tot de la el, ca a fost tablagiu cand s-a pensionat pe caz de boala (a naibii boala, cum l-a slabit ea odata cu pensia, ca te intrebi cum sa fii inapt pentru serviciul activ, dar exagerat de apt pentru sindicareala si bataie cu toate fortele politicului corupt!).

  2. Diacenco este responsabil și pt. concedierea a 3 polițiști -pt. că le-a livrat informații false spunindu-le ca trebuie sa oprească niște infractori deosebit de violenți și periculoși! Iar aia s-au dovedit niste tineri NEVINOVAȚI ! care au fost batuți pina au fost bagați în spital.Deoarece ăia știau de la Diacenco ca au în fața lor criminali periculoși!

  3. Nu, asa ceva nu se face. E o razbunare a politiei. Sa va spun ca cea mai mare razbunare e sa scoti un interlop ucigas dupa 15 ani de mititica plin de remuscari si demn de societate si reeducat..E nonsens.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger