AcasăNewsRăspunsul unui teolog pentru părintele Calistrat care le-a cerut românilor să doneze...

Răspunsul unui teolog pentru părintele Calistrat care le-a cerut românilor să doneze Bisericii din darul de nuntă

parintele calistratRăspunsul unui teolog pentru părintele Calistrat care le-a cerut românilor să doneze Bisericii din darul de nuntă

Teologul Teodor Baconschi i-a răspuns părintelui Calistrat care a cerut ca românii să doneze Bisericii 10% din ce câștigă la nunți.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a ieșit în spațiul public cu o nouă declarație controversată, spunând că zeciuiala biblică înseamnă ca 10% din câștigul de la nuntă să fie dat Bisericii.

Părintele Calistrat a cerut ca 10% din darul de nuntă să fie donați Bisericii

„Călugărul acela, Calistrat – care lua la pumni enoriașele prin curtea sfântului lăcaș – a declarat recent că românii ar trebui să doneze Bisericii 10% din ce câștigă la nunți. Asta mai treacă meargă: zeciuiala e un obicei vechi-testamentar reluat în unele culte protestante, pentru susținerea ”templului”. M-a înlemnit însă de admirație intelectuală argumentul ”teologic” fabricat de preacuviosul pugilist: ”Credeți că Dumnezeu e prost?” Nu, părinte, nu Dumnezeu e prost!“, a scris Teodor Baconschi pe Facebook.

Omul Bisericii, recunoscut pentru declarațiile sale controversate, a declarat recent că românii ar trebui să doneze Bisericii 10% din ce câștigă la nunți.

„Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 – 3.000 euro da?! cât înseamnă? 150 milioane… cât o costa muzica? 100 de milioane… cât a costat fotograful? 50 de milioane… cât a costat coregrafia? 100 de milioane… cât a costat tot aici? Ce aveți voi? Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 2 – 300 de milioane.. da, deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta… Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat? Păi adică eu nu înțeleg un lucru: L-ați luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit atâtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă”, a explicat Calistrat.

Părintele Calistrat a lovit o enoriașă

În noiembrie anul trecut, preotul Calistrat, vedetă în online, a fost filmat în timp ce lovea o femeie în curtea bisericii, la incident asistând mai mulţi enoriaşi. Potrivit imaginilor publicate de Libertatea și Digi 24, femeia a fost lovită violent cu palma de către preot și a căzut.

Preotul a recunoscut apoi că a avut o altercație cu o femeie în curtea bisericii, spunând că s-a enervat pentru că este vorba de „două fete nemăritate care au deviații de comportament sau puțină isterie”.

author avatar
Andreea Vlad
871 afisari

23 COMENTARII

  1. Cu astfel de popi să nu se mai mire că nu le mai calcă proștii pragul bisericilor.

  2. De ce sa nu dea biserica 10% din castig, comunitatilor in care-si desfasoara activitatea? Sau biserica trebuie numai sa ia, nu sa si dea.

  3. -florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și mortu s-a dezintegrat. Dar ……..

  4. aaaaaaaaaaaaaaaaa,
    sa nu scapam,
    un citat de pe TrinitasTV, scria pe burtiera:
    ” se pot face donatii in orice sediu al BOR ”

    „sediu” 🙂

  5. Toti se scandalizeaza cind cere Biserica bani dar nimeni nu se scandalizeaza cind cere STATUL bani!

    Unii zic ca STATUL e bun ca face Scoli, Politie, Justitie si Armata. Hai sa le luam pe rind:

    Scolile. In primul rind nu e nevoie de Scoli facute de Stat. Comunitatile Amish din SUA au scolile lor si multi alti parinti fac Scoala cu copiii lor acasa. Multi dintre Creatorii Stiintei Moderne nu prea au dat pe la Scoala, vezi Michael Faraday care a invatat stiinta copiind manuscrise ca angajat la legatorie. In ziua de azi Scolile de Stat nu mai fac altceva decit Indoctrinare Rea si Vaccinuri.

    Politia. Politia nu te apara. Politia intocmeste procesul verbal si constata decesul. De aparat te aperi singur/singura.

    Justitia. Justitia baga in puscarie Nationalistii. N-avem nevoie de ea!

    Armata. Armata Romana a dus la moarte 800.000 de barbati Romani 1916-1919 si 1941-1945 absolut degeaba. Armatele celorlalte Tari s-au remarcat prin oribile progromuri impotriva Propriilor Natiuni asa cum a fost in SUA in timpul Razboiului de Agresiune Nordista 1861-1865.

  6. S-a sclintit cumva Baconski?
    E asa de ramolit ca face socoteli in milioane si le amesteca cu Euro?
    Baconski nu este un teolog, ci el este un eucomenist masonic, ar trebui sa-i fie interzis sa se bage in afacerile bisericii chiar si cand astae sunt sub 10%.
    Popa din Vladiceni si el un guard al clicii masonice din patriarhie mai este inca tinut in rang pentru serviciile facute in trecut.
    Cu asa popa, cu asa patriarhie si cu asa teologi te lasi pagubas de biserica si te rogi acasa.

  7. In Spania castigatorii la Loto sunt obligati prin lege sa dea un procent din castig Bisericii Catolice.

  8. Tu zici ma care futeai secretare in ambasada la Paris alti intelectuali nu mai avem ? Uite ce tembel ridica piatra de jos.

  9. Tu zici ma care futeai secretare in ambasada la Paris alti intelectuali nu mai avem ? Uite ce tembel ridica piatra de jos.

  10. Preferam sa pupe in cur Sosoaca pe Kuzmin decat sa aud de Bakonski ca da in popa.

  11. mars milogule,hapsanilor,nu va mai ajunge si nu va mai saturati o data.,dar voi popii si biserica cat dati la statul roman din ce furati pentru sleatca si naparcile voastre nesatule

  12. Pentru toti gusterii care maninca rahat precum Baconski: daca v-ar duce neuronii sa va informati ati constata ca spusele lui Calistrat sunt scoase din context. Omul incepuse sa povesteasca o intimplare si se folosea de un exemplu dus la extrem, in stil IRONIC. Dar e greu de inteles limbajul in nota IRONICA de catre analfabetii functionali. E mai usor sa-ti reversi frustrarile de intelect impotent. Ca sa nu mai zic ca susnumita zeciuiala ar putea fi introdusa, la o adica, fara probleme: daca tot sunteti anti-biserica, cu ce va atinge ? Mai baieti, credinta si exprimarea ei nu sunt obligatorii. Atit pentru popor (cine vrea crede, respecta regulile bisericii) cat si pentru preoti (nu e secretar de primarie sa-ti dea adeverinta ca asa spune legea).
    Voi confundati serviciul religios cu serviciile administrative. De ce? De analfabetism functional.
    Si astea le spune un ATEU, convins ca semenii lui au dreptul la o alta opinie de credinta fara a-i jigni pentru aceasta si fara a avea pretentia de a le impune cum sa-si gestioneze actiunile in cadrul lor intern.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger