AcasăNewsRăspunsul şocant şi arogant pe care l-a dat Prinţul Emanuel când a...

Răspunsul şocant şi arogant pe care l-a dat Prinţul Emanuel când a fost întrebat de ce l-a împuşcat pe ursul Arthur

ursul covasnaRăspunsul şocant şi arogant pe care l-a dat Prinţul Emanuel când a fost întrebat de ce l-a împuşcat pe ursul Arthur

Prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein a oferit prima reacţie după ce s-a descoperit că a împușcat unul dintre cele mai mari exemplare de urs brun din spațiul Uniunii Europene. Declarația a fost dată unei publicații elvețiene.

Jurnaliștii publicației elvețiene Blick au vorbit cu prințul Emanuel von und zu Liechtenstein despre scandalul declanșat după uciderea ursului Arthur.

Cum a răspuns prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein?

Se știe că subiectul vânătorii este unul destul de controversat. Personal, nu vreau să fiu implicat în niciun fel în această discuție”, a spus prințul.

Totodată, prinţul n-a dorit să dezvăluie cum a obținut aprobarea de a împușca exemplarul masiv de urs brun din România. Arthur nu avea nicio legătură cu derogarea acordată din cauza ursoaicei cu pui care ataca fermele din Ojdula, județul Covasna.

În plus, ursul Arthur nu venea în zona comunităților locuite de oameni, ci trăia în sălbăticie, afirmă reprezentanții Agent Green.

Tanczos Barna, reacţie în scandalul ursului Arthur

Am demarat un control, nu știm încă, nu avem rezultatul controlului. Un lucru este cert, acolo sunt mai mulți urși problemă.

Identificare și extragerea se face de asociația de vânătoare și este responsabilitatea lor să extragă exemplarele problemă.

Acolo unde sunt mai multe cereri, mai multe exemplare. Pot începe discuțiile dacă este acela care este aprobat sau dacă este acela pentru care s-a depus prima, a doua, sau a cincea solicitare”, a declarat Tanczos Barna pentru postul Digi24.

author avatar
Andrei Ștefan