AcasăNewsRaspunsul Rusiei dupa inaugurarea de la Deveselu: Trenul Apocalipsei

Raspunsul Rusiei dupa inaugurarea de la Deveselu: Trenul Apocalipsei

Noua arma ruseasca este comparabila cu un submarin strategic nuclear

Productia elementelor noului complex nuclear feroviar Barguzin a inceput. Acest tren poate imbarca sase rachete nucleare intercontinetale. Nicio data precisa cu privire la intrarea in serviciu a acestui complex strategic nu a fost dezvaluita.

Noua arma ruseasca este comparabila cu un submarin strategic nuclear

Inca din  2014, generalul Serghei Karakaev, comandantul Fortelor Strategice rusesti (RVSN) a informat despre decizia presedintelui Vladimir Putin de a reconstrui complexul feroviar Barguzin, precizand ca proiectul preliminar a fost finalizat, relateaza Sputnik. Informatiile cu privire la acest nou tren nuclear sunt confidentiale. Se stie insa ca poate imbarca sase rachete nucleare intercontinentale, elaborate pe baza rachetelor Lars. Comandamentul RVSN spera ca aceste complexe vor ramane in serviciu pana in 2040. Potrivit expertilor militari, noul tren rusesc este comparabil in conceptia sa cu un submarin strategic. Toate vagoanele sunt ermetice pentru ca habitaclul sa ramana protejat chiar in cazul exploziei unei ogive la cateva sute de metri de tren.Trenul poate parcurge 1.000 de kilometri pe zi, avand o autonomie de o luna de zile. Pregatirea pentru lansare a rachetelor nu dureaza decat cateva minute, acestea avand o bataie de 10.000 de kilometri, putand trece prin orice scut antiracheta actual.

Moscova o tine langa

Washington si partenerii occidentali ai Moscovei au violat acordurile in vigoare, desfasurand un scut antiracheta in Europa, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, dupa inaugurarea scutului antiracheta de la Deveselu. Moscova, care a reafirmat ca acest sistem reprezinta o amenintare la adresa propriei securitati si este indreptat impotriva arsenalului sau militar, continua sarabanda declaratiilor. ”Ceea ce vedem din partea partenerilor nostri occidentali(…) este violarea acordurilor existente. A fost o respingere a pozitiei Rusiei, o trisare cu acest sistem antiracheta pentru a lasa sa se inteleaga ca a fost creat pentru a face fata Iranului si nu Rusiei”, a declarat diplomatul rus. Zaharova a prevenit ca, in atari conditii, Moscova isi rezerva dreptul sa ”riposteze”. ”Tinand cont de situatia care s-a creat, ne rezervam evident un drept de riposta”, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului rus de Externe. Autoritatile romane si americane au insistat asupra faptului ca scutul antiracheta de la Deveselu are un rol strict defensiv. Anterior inaugurarii facilitatii de la Deveselu, Rusia a anuntat ca va pune in functiune trei divizii la frontiera de sud-vest ca replica la proiectul NATO de desfasurare a patru batalioane suplimentare in Polonia si in tarile baltice.

author avatar
Tudor Borcea
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger