AcasăNewsRaspunsul MAE la avertizarile Rusiei

Raspunsul MAE la avertizarile Rusiei

Rusia a avertizat, vineri, Romania, pe tema unor declaratii „antiruse” ale presedintelui Traian Basescu in legatura cu criza din Ucraina.

Moscova a subliniat ca o deteriorare a relatiilor nu este in folosul niciuneia dintre cele doua parti. Raspunsul Ministerului de Externe din Romania nu a intarziat sa apara.

„MAE a luat nota cu surprindere de comentariile purtatorului de cuvant al MAE rus, Alexander Lukasevici, in legatura cu unele declaratii recente ale partii romane fata de situatia din Ucraina.

Romania a sustinut si sustine in continuare, impreuna cu partenerii sai din UE si NATO si in termeni intru totul similari, necesitatea respectarii independentei, suveranitații si integritații teritoriale a Ucrainei. Aceasta este pozitia principiala a Romaniei, sustinuta consecvent si in alte contexte similare, in care frontierele recunoscute international au fost modificate unilateral sau puse sub semnul intrebarii, cu ignorarea principiilor fundamentale ale dreptului international. Tentația MAE rus de a transfera criza grava  pe care Federatia Rusa o traverseaza, in prezent, in relația sa cu comunitatea europeana si euro-atlantica in zona relațiilor bilaterale cu Romania este nefundamentata si constituie o greseala.

Este regretabil faptul ca acumularile pozitive inregistrate in cursul anului 2013  in dialogul bilateral romano-rus sunt relativizate de partenerii nostri de la Moscova, in contextul in care pozitia Romaniei nu urmareste altceva decat asigurarea durabila a unui climat de stabilitate si predictibilitate in Europa”, a spus purtatorul de cuvant al MAE, Brandusa Predescu.

author avatar
Andra Nesu
1.477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger