AcasăNewsRaspunsul lui Iohannis la cererea de autonomie a Transilvaniei

Raspunsul lui Iohannis la cererea de autonomie a Transilvaniei

Klaus Iohannis asteapta avansarea anchetei ANRP

Aproape 15.000 de locuitori ai Transilvaniei au semnat o petitie prin care solicita autonomia Transilvaniei.

Actiunea a fost pusa la cale de Erno Fancsali, un student de 23 de ani, din Cluj, care a si trimis respectiva petitie, cu tot cu semnaturi, Administratie Prezidentiale.

Raspunsul presedintelui Klaus Iohannis a fost unul pe masura, acesta precizand ca „art. 1, alin (1) si (5) din Constitutia Romaniei precizeaza ca Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil, iar respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie. Potrivit art. 2 alin (2) din Constitutia Romaniei, nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu. Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai”.

Reactia lui Iohannis i-a lasat fara replica pe cei care visau ca Transilvania sa devina o regiune autonoma cu capitala si Guvern regional la Cluj-Napoca.

„Ei au mai mare nevoie de noi, decat noi avem de ei. Regiunea noastra s-ar putea autosustine. Avem paduri, ape minerale, un potential turistic foarte mare, orase medievale unice in Romania, sute de castele, cetati, o universitate care, multumita multiculturalismului, este in fruntea universitatilor din tara. Noi nu vrem nimic de la altii, dar ce e al nostru nu lasam”, se arata in cererea de autonomie semnata de aproape 15.000 de transilvaneni.

author avatar
Cristi Ionita
1.254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger