AcasăNewsRăspunsul INCREDIBIL al preşedintelui Klaus Iohannis, întrebat ce salariu ar merita un...

Răspunsul INCREDIBIL al preşedintelui Klaus Iohannis, întrebat ce salariu ar merita un profesor din România

klaus iohannisRăspunsul INCREDIBIL al preşedintelui Klaus Iohannis, întrebat ce salariu ar merita un profesor din România

Declarația momentului a venit de la președintele Klaus Iohannis. În plină criză în educație, șeful statului, care la bază este profesor de fizică, a fost întrebat ce salariu ar trebui să aibă un profesor ca să fie mulţumit.

Exact cât a oferit Guvernul, a spus preşedintele. „Cum îndrăzneşte cineva să pună în dificultate examenele naţionale?! Este o generaţie întreagă care trebuie să dea BAC şi să merge la universităţi, îi punem în dificultate?!”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis crede că salariile promise de Guvern sunt corecte

Întrebat ce salariu consideră el că ar trebui să aibă un cadru didactic, astfel încât să fie mulţumit, preşedintele României răspunde: „Sunt exact salariile care au fost discutate şi promise că vor exista în noua lege a salarizării unice.”

Guvernul a dat ordonanţa de urgenţă care majorează veniturile din Educaţie. Un profesor debutant va câştiga aproape 3.000 de lei pe lună, în mână. Un cadru didactic cu vechime medie va fi plătit cu peste 3.300 de lei, iar unul cu peste 25 de ani de experienţă va primi 4.700 de lei. La aceste sume se adaugă bonusuri. Măririle de salariu variază între 18 şi 24 la sută, în vreme ce ultima revendicare a profesorilor era o majorare cu 25 de procente.

„Eu sper să se înţeleagă bine această chestiune la nivelul sistemului şi oamenii să se întoarcă de marţi la şcoală, fiindcă nu mai au pentru ce să facă greva. Pe termen mediu şi lung s-a garantat, pe termen scurt s-au dat creşteri, iar pentru anul 2024 s-au dat în scris, prin ordonanţă, garanţii că Guvernul se va ţine de ce a promis. Şi atunci eu cred că foarte mulţi dascăli, care oricum au considerat că este prea mult ce a fost, se vor întoarce pur şi simplu la şcoală şi bine fac. În afară de asta, cum îndrăzneşte cineva să pună dificultate examenele naţionale? Este o generaţie întreagă care trebuie să dea Bacalaureatul şi să meargă la universităţi, deci îi punem un dificultate? E o generaţie întreagă care dă examenul de capacitate. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut – încă o dată, le-a dat tot ce au cerut – acum în ce temei să mai continue greva? Şi dacă liderii de sindicat naţionalI şi judeţeni nu se înţeleg între ei, dascălii vor înţelege foarte bine acest semnal”, a spus, joi, Iohannis.

author avatar
Andreea Vlad
1.090 afisari

11 COMENTARII

  1. Acest personaj, KlauSS IohanniSS, corupt și arogant, va emigra în Austria sau se va muta la Jilava când i se va termina mandatul.

    Dieser Typ ist ein Schwein, dem das rumänische Volk egal ist

  2. intrebare tampita ca si ala care a pus-o . la noi nu se vorbeste nimic despre performanta . eu i-as fi raspuns tutei care a intrebat astfel , profesorul care a luat 2 la titularizare merita nimic , iar cel care a luat zece , salariu triplu .

    • Ai dreptate, la ce calitate are școala românească salariile lefegiilor din învățământ sunt și așa exagerat de mari !

  3. Dedublare de personalitate ZERO !
    Asta e de fapt reala Romanie Educata, aici s-a dorit a se ajunge, ca sa ramana Poptaru la sef la Guvern

    • O PESEDE, O PESEDE !
      hai si salveaza-ne
      Ca suntem prosti
      Noi Penele prele!

      Noi stim atat
      Sticla la gat
      si da-i pisat
      Si da-i furat
      Si da-i prostia
      Si porcaria

      Noi sorosistii
      Si globalistii
      Si progresistii
      Neo-marxistii
      Neo-nazistii!

      Noi suntem tari
      si criminali
      Si hoti badie
      In pandemie

      Nimic nu facem
      Tara o stoarcem
      Furam mereu cu
      Mintim la greu

      Tatuca nostru
      E mucles prostu
      Ne-a esuat
      pe timp uscat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger