AcasăNewsRăspunsul halucinant dat de DSP Sibiu după scandalul referitor la sedarea și...

Răspunsul halucinant dat de DSP Sibiu după scandalul referitor la sedarea și legarea de pat a pacienților COVID

SibiuRăspunsul halucinant dat de DSP Sibiu după scandalul referitor la sedarea și legarea de pat a pacienților COVID

Direcția de Sănătate Publică Sibiu susține că nu a descoperit nereguli în sectiile de ATI verificate în ultima perioadă, în ciuda scandalului privind legarea și sedarea pacienților COVID.

DSP transmite că secţiile ATI sunt verificate zilnic din data de 09.11.2020, în baza unei adrese a Ministerului Sănătăţii – Inspecţia Sanitară de Stat şi a unui ordin intern al ministrului Sănătăţii. „Controlul conform machetei nu a înregistrat neconformităţi şi nu au fost necesare măsuri de remediere sau sancţiuni”, se precizează în răspunsul DSP Sibiu.

Potrivit comunicatului transmis de DSP Sibiu, inspectorii raportează zilnic date la Ministerul Sănătăţii privind numărul de paturi ATI COVID-19, numărul de pacienţi intubaţi, ventilaţi sau conectaţi la oxigen.

„Din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu sunt desemnaţi 2 inspectori principali, cuprinşi în anexa ordinului, care efectuează verificări conform machetei prestabilite şi raportează zilnic o serie de indicatori, cum ar fi: număr total de paturi ATI COVID-19 pe judeţ, număr total de paturi ATI pe spital, număr de paturi ATI ocupate/spital, număr de pacienţi intubaţi/spital, număr de pacienţi ventilaţi/spital, număr de pacienţi conectaţi la oxigen/spital, număr de paturi libere ATI/spital, număr de medici ATI/spital, număr de ventilatoare/ATI spital, iar pentru fiecare unitate sanitară se raportează numărul prizelor de oxigen cu repartizare pe secţie. Acestea sunt date utile la nivel de minister sau regiune pentru transferul pacienţilor sau detaşări de personal prin centrul de comandă”, arată DSP.

Vă amintim că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu se află în mijlocul unei anchete după o fostă asistentă medicală a dezvăluit, sub protecția anonimatului, că pacienții în stare critică sunt sedați și legați de pat. În plus, mulți pacienți au fost ignorați de medicii cu experiență, uneori chiar și de rezidenți.

author avatar
Andreea Vlad
1.294 afisari

1 COMENTARIU

  1. daca spunem ca sibiul e condus de fdgr care si a insusit doctrina nazista zic ca suntem noi discriminatori dar ei asa se comporta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger