AcasăNewsRascumparare uriasa pentru sotia unui miliardar

Rascumparare uriasa pentru sotia unui miliardar

Rapire misterioasa in Norvegia

Data disparuta de zece saptamani, sotia unui magnat norvegian se dovedeste a fi acum victima unei rapiri si subiectul unei rascumparari de milioane de euro, insotit de amenintari grave. Un caz care face valva in tara scandinava, cunoscuta pentru traiul ridicat, cu un nivel al infractionalitatii foarte scazut.

Rapire misterioasa in Norvegia

Casatorita cu un om de afaceri care a facut avere in domeniul energetic si al imobiliarelor,   (68 de ani) a disparut in octombrie anul trecut, iar  pentru eliberarea ei se cer 9 milioane de euro in criptomoneda. Politia norvegiana a confirmat, fara a furniza identitatea, ca „o femeie de peste 65 de ani ar fi fost rapita de la domiciliul sau din Lorenskog”, la mai putin 20 de kilometri de Oslo, anuntand ca au fost inregistrate contacte limitate cu rapitorii care ar fi amenintat cu acte de violenta daca suma ceruta nu va fi virata. Presa norvegiana spune ca Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ar fi ucisa daca politia s-ar implica. Anchetatorul sef Tommy Broeske a declarat intr-o conferinta de presa ca nu comenteaza astfel de informatii, dar a insistat ca “amenintarile au un caracter foarte serios”. Am decis sa facem public acest caz pentru ca in ciuda unei investigatii ample avem nevoie de mai multe informatii. Dupa cateva saptamani pot spune ca avem putini suspecti, cei din spatele acestei actiuni au ales sa comunice doar digital. Politia, care lucreaza cu Europol si Interpol, indeamna familia sa nu plateasca nicio rascumparare, a adaugat Broeske.Sotul femeii date disparute, Tom Hagen (68 de ani) este pe locul 172 in topul celor mai bogati oameni din Norvegia, potrivit revistei Kapital, cu o avere estimata la 1,7 miliarde de coroane (174 de milioane de euro).

Tom Hagen

Investitor in domeniul imobiliarelor, el detine 70% din compania pentru furnizarea energiei electrice Elkraft, pe care a co-fondat-o in 1992.

author avatar
Andrei Coman
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger