AcasăNewsRăscoala țiganilor: ”Dă-ne de mâncare sau îți luăm gâtul!”

Răscoala țiganilor: ”Dă-ne de mâncare sau îți luăm gâtul!”

Violențele din Teliu s-ar putea extinde în toată țara

Incidentele din comuna brașoveană Teliu, în care țiganii l-au amenințat cu moartea pe primar dacă nu le dă de mâncare, sunt doar începutul. Bomba socială a comunităților de romi întorși din țările europene a început deja să explodeze, iar autoritățile nu sunt nici pe departe pregătite să o dezamorseze.

Violențele din Teliu s ar putea extinde în toată țara

Oamenii de afaceri din Brașov au sărit să-l ajute pe primarul din Teliu și i-au trimis alimente ca să potolească furia țiganilor din comună, care îl amenințau cu moartea. Primarul Dorinel Blendica, om cu două facultăți, pilot –instructor de zbor, locotenent colonel și căpitan comandor, este, de bună seamă, cunoscut în județ, însă pericolul nu a trecut deloc. Chiar dacă în comună au apărut mai multe patrule de polițiști și jandarmi, foamea țiganilor nu poate fi potolită cu forța. ”Mi-au spus că, dacă în termenul cel mai scurt nu le asigur alimente, ei, pentru copiii lor, vor face moarte de om. Acum i-am calmat cât de cât. Au sărit să mă ajute tot felul de oameni de afaceri din Brașov, care mi-au trimis cartofi, pâine, carne congelată, sunt și câteva magazine în comună care vor să mă ajute cu făină, cu mălai, cu diferite produse. Unde sunt comunități de romi, fenomenele de acest gen vor lua amploare, pentru că acum au rămas chiar fără nicio sursă de venit, mulți dintre ei mai lucrau unii zilieri, alții pe la anumite firme. Acum, dacă totul s-a închis, în condițiile în care toți au de la 5 copii în sus, nu mai au bani și au început să urle, că din ce mai cumpără de mâncare, că nu au, că să le dea Primăria. Noi nu avem nicio bază legală deocamdată să asigurăm pachete pentru aceste familii defavorizate. Și la ajutorul social sunt niște documente, niște grile în care, dacă nu te încadrezi, nu poți beneficia. Mai sunt și cei care s-au întors din afara țării, pentru că am avut aproape 100 de romi care au fost plecați în Spania, Germania, Olanda, Anglia, dintre care vreo 50 chiar au mers la muncă în Germania în agricultură, la recoltat de legume-fructe. Câteva zeci de familii de romi o duceau bine, dar acum s-au întors la zile negre, cum se zice. Am avut însă și romi angajați, pentru că aveam în zonă unități industriale care aveau nevoie de forță de muncă necalificată, dar s-au închis toate. Trebuie spus că mulți romi din comună beneficiază de ajutor social, iar o familie de romi primește peste 1.500 de lei pe lună, pentru că are mulți copii”, ne-a declarat primarul comunei Teliu, Dorinel Blendica.

Magazinele din zonă, în pericol

Țiganii din Teliu au amenințat că, dacă nu vor primi de mâncare de la Primărie, vor începe să spargă magazinele din zonă. ”Acum am vorbit cu prefectul (n.r.ieri) și cu șeful Poliției Județene Brașov, au fost aici, la mine, și am stabilit niște soluții. O să convoc Comitetul Local pentru Situații de Urgență, să încercăm să facem o rectificare de buget și cu cei de la Biroul Social să facem niște liste, în funcție de priorități, cu familii care nu au niciun fel de venit și au de la 5-6 copii în sus și să începem să-i ajutăm cu tot felul de pachete cu mâncare, dar nu știu cât o să putem, că nici cu asta nu ne putem întinde prea mult timp. Șeful Poliției Județene m-a asigurat că o să trimită cât mai multe echipaje de poliție și jandarmerie pentru a restabili ordinea. Și asta pentru că romii au amenințat că, dacă nu le dăm de mâncare o să înceapă să spargă magazine, o să vină la Primărie să spargă geamurile.  Prefectul mi-a zis că nu are cum să mă ajute și mi-a sugerat să facem acest Comitet Local pentru Situații de Urgență, să stabilim o anumită sumă pentru aceste familii, să o luăm din bugetul nostru și apoi, la toamnă, probabil ne vor da banii de la Guvern. Eu acum trebuie să renunț la investiții, care erau și ele importante, ca să pot să asigur bani pentru acești oameni. Nici nu știu de unde am putea lua, pentru că nu pot să mă ating de banii pentru investițiile pe bani europeni, unde trebuie să pun cofinanțarea de 20%. Pentru început ne-ar trebui cam 20.000 de lei ca să le facem romilor pachete cu strictul necesar. Vom face anchete sociale. Avem, în total, 500 de familii, cu foarte mulți copii, aproape ne depășesc pe noi, românii și maghiarii la un loc. Noi suntem undeva la 2.300 de români și maghiari și ei sunt aproape 2.000. Noi monitorizăm nașterile și anul trecut s-au născut 3 români, 2 maghiari și 70 de romi. Vă dați seama la nivelul țării ce se întâmplă, pentru că aceasta este ponderea de nașteri. Oricum n-o să pot să le dau pachete la mai mult de un sfert dintre romi, care se încadrează în ancheta socială. Și vă dați seama că o să vină și ceilalți pe capul meu și o să mă amenințe. Acum am forțe de ordine, că mi-au trimis patrule de jandarmi și poliție, armata cu blindatele, mascații, mi-a lăsat numărul de telefon șeful Poliției Județene Brașov, dacă am probleme, să-l sun urgent”, ne-a mai precizat Dorinel Blendica, primarul comunei Teliu, din Brașov.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
71.963 afisari

59 COMENTARII

  1. Maresalul a spus:
    Toti acei tigani care nu se supun regulamentelor militare sa fie dusi in concentrate pentru munca.

      • Antonescu, nu a impuscat pe nimeni cu exceptia acelor ce au atacat viata soldatilor romani cum ameninta si cei din stire. Indiferent ca a fost tigan sau jidan rus sau mujic rus. In rest a trimis in Palestina peste 2 milioane de jidani. Majoritari din Romania. Dar si din Transnistria cat s-a putut a mai intervenit pe furis si regele. Mai putin din Ungaria partea hortista a României spre deloc.O parte extrem de mare provenea din Polonia refugiati in Bucovona si ei scoși pe furis. In Ungaria 95% au ajuns in lagare de munca. Vreau sa mentionez ca Germania daca vroia exterminarea lor nu mai rascumpara bogătașii si patura medie, evrei care si-au cumparat libertatea in Sua 80%,Palestina prin Romania 10%,Elvetia 7%,America de Sud 2%,alte continente 1%. Astfel avem cifre ingrijoratoare privind Holocaustul de la 6 milioane de morti se ajunge la 1 mil si e in scadere. Pt ca nu erau mai multi de 2 milioane care au fost scoși . Ordinul Sionului cei 2000 de evrei care s-au infiltrat pe la Moscova pana in anii 50 cand Stalin a ordonat epurarea organului de stat de jidani pana l-au otrăvit si pe el, si apoi au condus Romania asa se face ca il ura pe maresalul Antonescu de moarte tocmai ca omora jidani bolsevici anume cei care faceau teribil de mult rau armatei romane. Stalin un evreu de origini georgiene dupa numele de origini-Djugașvili dupa părinți inseamna in georgiana – cel ce e evreu
        , un soi de Ovreu Levi la noi dar nici Iosif nu e rusesc e nume de evreu nume curente ruse Vasili, Ivan, Anatoli, Vladimir , Vadim,dar Iosif nu apare ca nume rus un secret fbine pastrat de NKVD pt ca am intalnit securiști consternati ca cum sa fie evreu. Pai am demonstrat. . Nu ca ura ca evreu pe evreu. Ci ca nu ai putea conduce in firea lui despota pt ca aveau o structura total paralela de firea conducerii lui ceea ce il infuria teribil pe micut dar ei oe unele cadre bolsevici romane ce nu puteau imparti ciolanul dupa bunul plac.

    • Ce surse de venit aveau ? Acum ca sunt acasă amprentati toti, verificați, . Daca vor bani,faceti canale pt irigații in agricultura cu ei . Sa isi vândă Mertanele si BMW, acele masini sunt pt oameni care muncesc.
      Aveti un virus special pentru ei ? Să îi apuce pofta de munca , asa din senin , ca foame au.

  2. Maresalul a fost:
    -cel mai decorat subofiter din Razboiul Mare.
    -cel mai decorat ofiter din Razboiul Mare
    -cel mai mare pazitor antibolsevic din lume a impiedicat pt 30 de ani invazia bosevica din
    Europa prin indepartarea lui Bela Kun si revolta bolsevica din Ungaria 1919.
    -primul maresal care elibereaza Basarabia de bolsevici.
    -primul maresal roman care incearca sa ocupe Moscova.
    -cel mai bun ofiter din razboiul pt cucerirea Caucazului razboi 2.
    Maresalul a primit:
    Crucea de Cavaler al Crucii de Fier
    Ordinul Mihai Viteazul
    Ordinul Vulturul German
    Ordinul Trandafirul Alb în grad de mare cruce
    Ordinul „Virtutea Aeronautică” de război cu spade, în clasele Crucea de Aur cu prima și a doua baretă, Cavaler cu prima și a doua baretă, Ofițer și Comandor (3 decembrie 1941) „pentru curajul și exemplul servit tuturor aviatorilor și întregei armate.

  3. Bine am ajuns ,sa lenevesti toata ziua,munca de loc ,unele activitati in afara legii,
    amenintari cu moartea ,iar platitorii de taxe trebuie pe munca lor sa-i tina in spate.
    De ce nu ii ajuta regii lor si bulibasele ?
    Pt.amenintari si mai ales pt.cele cu moartea exista pedepse legale !
    Cineva a spus ca minoritatile de tot felul discrimineaza majoritatea.
    Sper sa nu se ajunga la asa ceva. Daca dupa stingerea pandemiei ,tarile de unde s-au
    intors nu-i mai primesc ,atunci sa vezi probleme. Cred ca cei din guvern ar trebui sa ia in calcul si varianta asta ,caci daca se ajunge la dat in cap ,insotite de furturi generalizate, din cauza foamei vom merge catre disolutia statului.

    • Sper sa nu se ajunga la asa ceva dar daca vor deveni o problema sociala, KU-Klux-Klan-ul o sa fie la „PITICI” !!!!!!

  4. Dupa ce ii tinem pe banii nostri pentru ca ei nu sunt asigurati, fac galagie, ameninta, de ce nu au stat acolo unde au lucrat pana acum ?. A, acolo daca nu esti asigurat, poti sa tipi cat vreica nu-ti da mimeni nicio atentie. Asa ca cei care au venit din strainatate sa lase glasul mai mic, ca nu sunt asigurati in sistemul nostru de sanatate. Stau in carantina pe banii statului asta amarat, stau in spitale pe banii asiguratilor din tara.Nu i-a chemat nimeni acasa.

  5. Cand au muncit tiganii vreodata?????Asta au facut,fac si vor face daca nu se vor lua masuri drastnice,vor fura,jefui,vor cersi!!!!Hai sa ne rasculam si noi restul sa cerem mancare guvernului,de ce sa muncim ca prostii si tiganii stau stea degeaba.Luati masuri GUVERNANTILOR ,faceti ordine in tara,pentru asta santeti platiti!!!!

    • Țiganii pot pune mâna pe sapă și să cultive pământul, așa cum face tot romanul de rând. Autoritățile trebuiau să se aștepte la așa ceva. Dacă le vor da nu vor rezolva problema. În primul rand trebuie sa se asigure că legea va fi respectata de toți, nu doar de unii. Cine face copii se asigură că are și cu ce să-i crească! Mi se pare logic. Și noi romanii avem dificultățile noastre, dar nu începem sa amenințăm în stânga și în dreapta… Oricum nu ne dă nimeni. Și am cotizat atâția ani la bugetul statului. E plina tara de paraziti: pe de-o parte toți analfabeții are nu au muncit în viata lor, nu au cotizat nici măcar o zi, au făcut copii cu carul, la fel de analfabeți ca ei, și acum amenință și țipă ca trebuie sa ii tina statul, pe de alta parte „specialii” care nu renunță la pensiile și salariile nesimțite nemeritate. Cat să-i mai ținem în spate pe toți? Politicienii noștri trebuie sa rezolve aceste probleme cât mai repede, banii i-au încasat de atâta timp, sa mai dovedească și că-i merită!!!

    • Dar romanii, cetatenii de rand, pot fi lasati sa moara de foame? Ii intreaba cineva cum se descurca?

      • Romanii fac câte un copil doi.. Țiganii câte zece!! Nu e nimeni obligat sa le crească copiii!! Să scoată armata acolo unde este nevoie sa țină mizeriile astea în frâu ca de muncă fug ca dracu de tămâie dar la amenințări sunt primii. Jandarmeria ce dracu păzește? Unde trăim, în codru? Auzi, îi ia gatul la primar. Omul de rand muncește șase zile din șapte și ia amenda 2000 de lei când iese sa ia o pâine și paraziții ăștia ies și amenință cu moartea și autoritățile ridică din umeri.Ajutorul social în tara asta e încasat în cea mai mare parte de spărgătorii ăștia de semințe.

    • TU chiar ești tâmpită dacă spui lucrul acesta? Cum adică au dreptate? Pe ce lume trăiești? Sau ești și tu vre-o militanta din aceea cu DREPTURILE OMULUI? Dați-le voi de mâncare dacă ii iubiți așa de mult

    • Cred ca nu esti normala la cap daca spui asemenea aberatii! Daca iubesti asa tare aceste ciori, de ce mu le duci acasa la tine? Bagam ciorile astea in lagar, munca la canal, autostrazi si multe altele. Care cioara nu este multumita, bataie si sare pe rana. Dar asa sunt ciorile…fura, cersesc! Munca nu este pentru ei. Este mai usor sa ceri fara sa faci nimic sau sa furi de la cei care muncesc.Era bun un Antonescu acum ca sa inchida ciocul ciorilor.

      • Statul român de f f multi ani a băgat mizeria sub covor evitînd să rezolve o problemă deosebita în mod frank. Clar trebuie să respecți constituția și legile tarii- nimeni nu-i mai presus de lege și constituție. Toti locuitorii ac tari trebuie șa se supună legilor în mod egal, nimeni nu-i mai presus de lege.Avem o mulțime de etnii care sunt loiali ac tari de ce țiganii sunt altfel? IN PERIOADA COMUNISTA NIMENI nu a fost discriminat ,erau așteptați la 15 septembrie toți copii din cartier si arondati școlii cu tot ce trebuie lipsa erau țiganii pt ca nu doreau a fi școlarizării nu aveau buletin nu făceau armată nu porneau în viața nici cu acea” grădiniță ” minunata pt un copil. De fapt e singura etnie care dorește să fie discriminare de fapt se autodiscrimineaza pt ca are de cîștigat nemuncind și necontribuind cu nimic tarii.Am în antecedente un străbunic și doi copii morti la Marasesti ( tata și copii) un bunic a luptat în izmene cu baioneta la arma ,un tata plecat voluntar pe frontul de Est Odessa- Budapesta ,deci familia a onorat din plin cererea tarii la mare necaz. RASPLATA -IN MOD NEGATIV A FOST RASPLATITA DIN PARTEA AUTORITATILOR Parafrazez ( actele vorbeste) Deci obligația statului să aplice legeaîn mod autoritar și corect fata de ac etnie care nu-și găsește locul în societatea românească. PT

    • Sa moara de foame Pina la ultimul..Pina vor invata sa munceasca …in loc sa se romanizeze tiganii se vor tiganiza romanii..

    • Dacă le dai dreptate, poate ar trebui să le dai de mâncare din banii tăi, pentru că eu nu am de gând să muncesc pentru toate lipitorile. Din punctul meu de vedere toți adulții cu mâini și picioare care nu muncesc să își castige existența ar trebui lăsați să moară ca niște câini sau și mai bine ar fi sa ii eutanasiem sau să îi gazăm. Așa am trăi și noi liniștiți, fără să ne fie frică de aceste animale bipede cu pretenții, cu drepturi și fără obligații. Datorită milosteniei unora au ajuns să aibă drepturi înainte de a avea obligații. Au venit de pe unde au venit, nu le pasă că ne pot îmbolnăvi pe noi, cei care nu am fugit după mult lăudatul bine din occident și ne-am mulțumit să muncim în țara asta pe care ei au facut-o în tote felurile. De ce nu stau și acum acolo unde e bine. Noi nu i-am chemat și nu îi vrem. Să plece inapoi. Păcat că guvernul nu ne-a întrebat pe noi dacă vrem să ii primim, pentru că am fi spus din prima că nu îi vrem și că era dreptul nostru să ne apere de acești invadatori care se deziseseră de noi și care veneau cu un singur scop SĂ NE OMOARE.

    • Ei nu au două mâini și două picioare?La muncă,a trecut vremea cerșitului …fiecare trebuie să-și asigure traiul,nu e responsabil nici primarul,nici președintele…nimeni.Aud că autoritățile nu-s nici pe departe pregătite…bine că sunt mereu pregătite când vine vorba să ciomăgească ,să gazeze,să facă pe zmeii când au în față un român lipsit de apărare…când e vorba de romi,gata,fac pe ei ,le piere instantaneu vitejia.M-am săturat să muncesc ca robul pentru a umple burdihanele țiganilor,gata…Le dai dreptate romilor???…probabil ești și tu vreo ,,întreținută”,care n-ai făcut în viața ta vreo bătătură la mâini

    • Ai dreptate, nu pot fi lasati sa moara de foame. Sa se manance intre ei si cine va ramane castigator, va primi o sapa sa lucreze !!!!!

  6. cat sa i mai suportam pe qe astia sa ne dicteze si in situatie cand tara e blocata si toti stam restransi ,sa le dam lor de mancare gratis dupa ce au bantuit occidentul si ne au facut de ras , au creeat clanuri si numai rele!!!!!!!!!la munca fortatat daca vor mancare!!!!!

  7. Da bravo, comunitatilor gitane cand fac galagie le dati ce va cer da noua, romanilor muncitori si platitori de taxe, daca va cerem un ajutor, ne dati m… din mers.

  8. Tiganii si alte jeguri reintoarse de pe unde jefuiau pina acum, sa se duca la iohaniss, care a deschis granitele(exact ca iliescu in 1989) sa-i ceara de mincare.
    Orice revolta sa fie REPRIMATA cu DURITATEA CE REZULTA DIN LEGEA MARTIALA IN CARE NE AFLAM !
    Daca Statul e incapabil, Poporul trebuie sa organizeze militii sau o garda nationala care sa reprime, manu militari, agresiunea tiganeasca !!!

    • Si cu foamea ce faci ?! Cu foamea copiilor – indiferent de culoarea pielii ?! Dar cu foamea miilor de romani lasati fara un loc de munca si ca atare fara bani ?! Cu foamea lor ce faci ?!Manus militari?! Ce tampenie ?! Guvernantii trebuie sa gaseasca solutii ! Daca nu sa plece ! Sa lase pe altii capabili !La cati bani se cheltuie TOTAL AIUREA si in aceste zile – vreti sa impuscati iar 11000 de oameni ca in 1907 ?! Superioritatea gandirii guvernantilor trebuie sa se concrtizeze in sacrificii pe care sa le faca si domniile lor nu numai oamenii simpli – in puterea de a face ceea ce trebuie pentru NOI fara sa mai cerem tot felul de aprobari de la altii – care NU FAC NIMIC PENTRU NOI = masuri concrete nu vorbe goale si idei criminale !

  9. Bă, psss, Chiorban, Wuhannis, aveți, bă, grijă de votanții voștri, dacă tot i-ați chemat înapoi, în țară!

  10. Ordonantele astea militare si autoritatea sporita a jandarmilor si politiei nu sunt si pt romi? Cum adica sa cedezi la amenintarile lor? Ce drepturi au mai presus de ceilalti care nu mai au venituri sau au pensii sub 800 de lei?! Sa ne asteptam la dictatura romilor? Oricum, sunt o amenintare, se vede clar. Si, sa fim seriosi, cum sa moara de foame cand abia s-au intors in tara cu BMWuri si Mercedesuri?!

  11. Regele Romilor,nu ia masuri???Sa vinda citeva kile de haor,si sa le de ade mincare,ca doar sint supusi LUI!!!

  12. Legati batuti si udati cu apa ,chiar si afara de unde au venit nu au muncit acol nu isi mai cereau drepturi ,dustrusi ori incarcerati pin la epuzate sau fa ut ceva sa inteleaga ca nu estin tara lui papura voda alti sa trudeasca si alti ca rapeni astia sa isi ceara dereptueile ,cu ce drept au contribuit cu taxe la stat nu ,oficiali sa ia masuri bani care au muncit in ghilimele unde sunt sa isi peocure de mincar idiotii ,eu as face lege martiala cine nu se supune impuscat

  13. Mda. Ma prinde rasul. Vedeti cum se razbuna istoria daca nu o intelegem cum trebuie. Vorba marelui Iorga o retraiesti ciclic, se repeta mereu…
    Tiganii la fel ca toti borfasii, pestii si romancele de produs carnal, sunt la rascruce acum. Tiganii daca ne uitam la palatele lor pt ca puradeii lor nu mai pot finanta din cerșit , din furtul mic de buzunare, din vanzare de copii, din vinzarea capacelor de canal la fier vechi, din vrăjitorie dar si alte meserii spefifice cunoscute mai bine probabil de politie.
    Corona e necrutatoare.

  14. Pe vreme si ordin de razboi nu ai ce sa faci. Respecți ordinul si il arestezi. Daca cineva isi asuma hranirea lor e un gest crestinesc. Daca nu pot sa munceasca si singuri in slujba comunitatii. Vor fi multe strazi de spalat. Sa ne imaginam o banda de tigani ce ataca un mall inchis..
    Ce faci?

    Ce faci cu ei?
    Ce faci daca recurg la violenta?
    Ce faci daca sunt inarmati si sparg vitrine?
    Paznicii vor fugi.

  15. Nu au ce face. Dar țiganilor așa le place să facă gălăgie dar dacă îl strângi cu ușa tace ca (rahatul) în iarbă

  16. Daca se dizolva UE ,si chiar daca nu, tziganii care nu vor sa munceasca ONEST, SA FIEexpulazati in India. Au ajuns sa domine cu mafia lor pana si pietele de nu mai gasesti sa cumperi direct de la producatori sau taranii romani.

  17. Doamne fereste ce a ajuns tara asta, un Primar sa fie amenintat de niste ciori ca il omoara daca nu le da de mancare?‍♀️
    Sa vina Antonescu ca ar fii avut grija de ei!
    Sper ca mascatii sa le de-a bataie de trei ori pe zi, poate se duc la munca!

  18. Poate sunt buni si taganii la ceva. Daca imbecilii de romani accepta sa crape in case, poate ciorile vor aprinde fitilul si maturam cu scarbele astea care ne-au bagat degeaba in puscarie. Moarte SISTEMULUI!

  19. Puși la zid și executați pe loc
    De ce au venit in țara , nu este nimeni obligat sa-i țină in spate
    La mic dejun se servesc gloanțe cine mai dorește sunt și pentru prînz și cină

  20. Daca cedati chiar si cu un mic pas alimentati conflictul ce o sa devina national. Este in mentalitatea majoritatii tiganilor de a intinde coarda la maxim si de a profita cat pot folosindu-se de orice mijloc. S-a investit foarte mult in pregatirea si echipamentul fortelor de ordine, acestea sunt capabile si au obligatia sa faca fata situatiei. Nu va lasati intimidati caci aduceti un prejudiciu intregii natiuni. Daca Tiganii vad ca este rentabil se vor rascula peste tot cu acelasi pretext. In intreaga populatie exista familii disperate, ajutati fara discriminare caci nu doar romii trebuie sa traiasca. Taiati pensiile speciale, confiscati averile sarlatanilor, reduceti veniturile celor ce nu le merita, pedepsiti aspru coruptia, eliminati din functii incapabilii angajati prin „pile”… faceti schimbari masive in tara si o sa aveti bani pentru a ajuta populatia si pentru a creea locuri de munca. Daca doar va plangeti si aruncati un os de ros nu rezolvati problema ci o pasati ca de obicei noului partid ce o sa vina la guvernare.

  21. Ne numim cu toti crestini, dar vad aici rautatea lumii in cea mai urata forma. Si tiganii sunt oameni, si ei tin la copiii lor. Voua v-ar conveni sa nu aveti ce sa le dati copiilor sa manance? Atentie ce va iese din suflet zilele astea, ca Dumnezeu e cu ochii pe noi toti! Cand vad ce scriu unii, nu pot sa ma gandesdc decat cum a inceput holocaustul evreiesc, din al doiklea razboi mondial!!! Nu, nu este drept sa ii iei omului dreptul de a-si procra hrana! Astazi sunt tiganii, maine veti fi voi! Dumnezeu le intoarce celor ce doresc raul szemenilor, mare atentie! Nu doriit raul nimanui! Caci maine putem fi noi, oricand, lasati fara munca (desi foarte multi dintre noi mai au mijloace de trai pentru MAXIM inca o luna!) si veti gusta din neputinta de a va hrani copiii! Acesta este un timp de curatare si de ajutorare, nu un timp al urii, ori oamenii vor deveni mai rau decat animalele! Dumnezeu sa ne ajute, sa ne curete (nu de o pandemie pusa la punct de Agenda 201 pusa la cale de Bill gates si Rockefeller), ci de rautatea care iese din om, in situatii de criza. Caci numai in timpuri grele se arata adevaratul caracter al omului….si acum putem bine sa vedem adevarata fata a seamanului nostru. Acu este vremea: jos mastile….

  22. IMPUSCATII PE TOTI TIGANI, CARE SE REVOLTA ….CE TOT I PUPATI IN FUND CA PE REGI… PROȘTI SUNTEM CA INCA I MAI SUPORTAM…ACUMA AVEM OCAZIA SA-I PUNEM LA PUNC CA I SI ARMATA CU NOI..

  23. LUATI SI BAGATI LA MUNCA SA CONSTRUIASCA PUSCARII PENTRU EI CAND O SA FURE SI O SA OMOARE … CĂ O SĂ VINĂ SI VREMURI GRELE …CA I-AM TOT LĂSAT …ACUM NI SE URCĂ IN CAP….E STARE STARE DE URGENȚĂ …ARESTATII PE TOȚI CARE FURA SI OMOARA …PEDEPSE DUBLATE ȘI CONDAMNARI PE VIAȚĂ …EXECUTII DACA E NECESAR SA MAI CURĂȚĂM TARA DE ȚIGANI

  24. Deci daca atunci se evita moartea.
    Ar fi frumos ca si astazi sa le urmam exemplul marilor nostri romani indiferent ce injura și amenință tiganii.

  25. Uzurparea autoritati de stat! Puneti trupele pe ei si nu negociati. Ati gresit amarnic, cedand in fata lor. Acum vor fi folositi ca exemplu si in alte zone si vor prinde curaj. Chiar nu mai avem autoritati in Romania? Rusine si voua si lor.

  26. Foc de avertisment si apoi se trage la picioare ! Fara discutie !!!!!!!!! JOS CU ANIMALELE !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger