AcasăNewsRares Manescu: „Boicotul PD-L este profund antidemocratic”

Rares Manescu: „Boicotul PD-L este profund antidemocratic”

Rares Manescu

Domnule Rares Manescu, in anul 2007, anul primei suspendari a lui Traian Basescu, erati membru al Camerei Deputatilor. La acel moment ati votat pentru demitere. Care au fost motivele care v-au determinat sa aveti aceasta optiune?

Rares Manescu este ferm convins ca Traian Basescu trebuie inlaturat cat mai repede

Este adevarat. Am fost unul dintre cei 322 (rade). Suspendarea lui Traian Basescu de atunci a constituit o premiera in istoria politica postdecembrista, a devenit insa in cinci ani o obligativitate. Am votat pentru suspendarea presedintelui pentru ca, din primul moment in care Alianta DA PNL-PD a castigat alegerile, in 2004, presedintele Traian Basescu cerea, nejustificat, alegeri anticipate. Nu mai contau proiectele pe care ni le asumasem in campania electorala, nu mai contau proiectele guvernului Tariceanu. Nu il interesau. Dupa castigarea alegerilor, Basescu a demonstrat ca are o agenda separata si nu are nici un scrupul in a o urmari. Coabitarea cu Traian Basescu este, intr-adevar, un lucru imposibil.

Credeti ca astazi sunt cetateni ai Romaniei care regreta faptul ca nu l-au suspendat pe Traian Basescu in 2007?

Sunt convins ca da. Oamenii au crezut acel „sa traiti bine” promis cu nonsalanta. Nu le poti reprosa speranta intr-o viata mai buna. Insa au fost manipulati, la fel cum se incearca in acest moment. Aparitiile presedintelui suspendat imbracat in tricou si cu copii in brate de data asta nu cred ca vor mai functiona. PDL insulta inteligenta romanilor, care nu mai tolereaza politicieni care mimeaza dialogul cu oamenii numai atunci cand le ajunge cutitul la os.

Lucrurile sunt simple: Basescu nu vrea sa plece de la Cotroceni. De aici si strategia boicotului: Traian Basescu vrea sa ramana in functie, desi voturile pentru demiterea sa vor fi mai numeroase decat cele care l-au trimis la Cotroceni in 2009.

Au trecut 5 ani de la primul referendum de suspendare si acelasi presedinte este iarasi suspendat. Din punctul dumneavoastra de vedere, Traian Basescu nu poate coabita decat cu majoritati parlamentare care ii sunt supuse?

Traian Basescu nu coabiteaza cu nimeni. El considera ca este singurul in drept sa ia decizii si atunci exista doar doua variante: guverne gen cele ale lui Boc si Ungureanu, care stau cu mana la chipiu atunci cand presedintele cere ceva, sau guverne cum a fost guvernul Tariceanu si acum guvernul Ponta, care vor sa se respecte separatia puterilor in stat si sunt tratate ca ostile. Degeaba sefii de guvern vor sa coabiteze cu presedintele, acesta nu este adeptul constructiei politice, ci mai degraba a distrugerii politice.

Dupa 2009, in anii de debut ai crizei economice, Traian Basescu a renuntat sa mai fie Presedinte al Romaniei. A ales sa fie, de facto, seful Guvernului: Basescu este cel care a decis reducerea drastica a numarului de angajati din sectorului public. El este cel care a taiat bugetul invatamantului la minimum, iesind apoi in public si acuzand scoala ca produce tampiti. Sub bagheta sa, Guvernele lui Emil Boc au ignorat medicii, multi dintre acestia au plecat din tara, ministrii sanatatii au inchis spitale si, va amintiti, apropiatii presedintelui Traian Basescu puneau la cale o noua lege a sanatatii prin care sa se privatizeze pana si SMURD-ul.

In loc sa impuna asemenea masuri si sa le gireze, presedintele trebuia sa medieze intre Executiv si oameni. Ar fi trebuit sa tina partea celor multi, sa fie acel presedinte al tuturor romanilor, asa cum i-a placut sa se intituleze. Din pacate, Basescu a ignorat cetateanul. Acum PDL si Basescu au ajuns sa ceara romanilor sa nu iasa la vot – asistam la un gest profund nedemocratic.

Asistam la o lovitura de stat?

Circul pedelist brodat pe tema loviturii de stat imi aduce aminte de discursul lui Ceausescu din 1989. Traian Basescu acuza, ca oricare alt dictator, ca este victima unei lovituri de stat. Tot ce a facut USL pana in acest moment s-a incadrat in limitele legii. Din pacate, daca legea nu da dreptate pedelistilor, este ignorata, iar romanii sunt victimele celei mai josnice manipulari.

Vreau sa va spun ca politicul si-a facut datoria cu buna credinta, pas cu pas: guvernul lui Mihai Razvan Ungureanu a fost scos din joc prin voturile Parlamentului la motiunea de cenzura. Cei doi presedinti ai Parlamentului au fost schimbati prin votul noii majoritati parlamentare. Din nou, presedintele a fost suspendat prin votul Parlamentului. Politicul, deci, si-a facut treaba. Acum, insa, a venit vremea ca cetatenii sa isi spuna cuvantul.

Va reamintesc ce se scanda in Piata Univesitatii acum sase luni de zile: Jos Basescu! Cred ca romanii stiu ce au de facut pe 29 iulie. Sunt convins ca nu vor asculta povestile cusute cu ata alba spuse de pedelisti. Cred ca duminica cetatenii vor vota demiterea presedintelui Traian Basescu.

author avatar
eNational
290 afisari

3 COMENTARII

  1. Rares,
    Te mai duci la curve??? (vezi ca-ti apare numele pe listele prostituatelor)
    Esti mincinos, respingator si deviant sexual!
    Iesi in P**A mea din politica.

  2. Daca boicotul este „profund nedemocratic” atunci voi ati fost PROFUND DEMOCRATICI cand ati facut ce ati facut, mai bine tacea.
    Este dreptul fiecaruia sa faca ce vrea.

  3. Pe mine m-a intrebat cineva daca sunt de acord cu suspendarea presedintelui? Daca nu ma intrebat nimeni, atunci este dreptul meu sa hotarasc daca merg sau nu la referendum. In aceasta ipostaza si daca ma duc si daca nu ma duc este la fel de democratic pentru ca nu cred ca exista un partid care sa se gandeasca intr-adevar la binele celor multi si mai putin a celor alesi in parlament .Cel mai bine ar fi ca sa nu mergem la vot, Basescu sa isi dea demisia si in toamna sa nu il alegem pe Crin Antonescu ca presedinte. Asa clasa politica ar intelege ca ei doar ne reprezinta si nu ne conduc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger