AcasăNewsRareș Bogdan vrea „servicii”: USR pot salva țara sau pot alege un...

Rareș Bogdan vrea „servicii”: USR pot salva țara sau pot alege un „politicianism meschin”

Rareş Bogdan a declarat luni seară că USR ar trebui să se gândească „dacă un calcul politicianist meschin este mai bun decât salvarea unei ţări”. El se referă la anunțul USR că nu va intra la guvernare decât după organizarea de alegeri parlamentare şi a precizat că el pledează pentru o mare coaliţie a opoziţiei şi susţinerea unui candidat unic la prezidenţiale. 

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagrares bogdan title=Rareș Bogdan data wpil keyword link=linked>Rareș Bogdan<a> Sursa foto Facebook

„În noiembrie 2015, Klaus Iohannis i-a întins o mână lui Dacian Cioloş şi l-a susţinut pe Dan Barna. Acum să înţeleagă şi ei şi să întoarcă un serviciu”, a spus Rareş Bogdan. Europarlamentarul PNL a amintit că partidul său a anunțat limpede – de la început – că trebuie să-şi asume guvernarea. „Votul românilor în urmă cu 3 săptămâni a fost extrem de clar. A fost un vot dat partidelor de dreapta, chiar dacă e vorba de alegeri europarlamentare. Cei care au votat au spus extrem de clar: Scăpaţi-ne de ăştia! Oamenii nu ne-au votat nici să fim primadone, nici să ne gândim politicianist cum putem să ne conservăm voturile, ci cu scopul de a încerca să intrăm la guvernare”. Bogdan a spus că partidele dreptei au obţinut împreună aproape 6 milioane de voturi. „Votanţii nu ne vor ierta dacă nu încercăm tot ce e posibil pentru a răsturna Guvernul şi pentru a veni la guvernare acum, nu peste un an şi jumătate. (…) Dacă aşteptăm ca PSD-ALDE să se erodeze şi să venim la guvernare la finalul anului viitor, s-ar putea ca ceea ce găsim să fie atât de jos încât să fie extrem de greu să ridicăm economia”, a subliniat el, precizând că, „dacă nu trece moţiunea, are de pierdut România”.

PSD n-a fost încă biruit

 „Cine crede că PSD e astăzi învins se înşală. PSD se poate reface într-un an şi jumătate”, a mai spus europarlamentarul PNL. Acesta a accentuat faptul că negocierile pentru moţiunea de cenzură trebuie încercate până în ultima clipă. R. Bogdan a afirmat, vorbind despre PSD-ALDE, că „și acolo sunt oameni raţionali. Aş negocia până în ultima clipă”. El a mai spus că USR trebuie să ia exemplul Maiei Sandu şi al lui Andrei Năstase din Republica Moldova, cărora le-a fost foarte greu să se alieze cu Igor Dodon, dar altfel lăsau ţara pradă oligarhului Plahotniuc. „Cei de la USR să se gândească dacă un calcul politicianist meschin e mai bun decât salvarea unei ţări. Bunicii mei şi bunicii dvs. când au mers pe front nu s-au gândit la ce au de câştigat, ci la cum salvează ţara. Deci dacă domnii din USR se gândesc cu adevărat la România şi nu la cariera fiecăruia, atunci se vor gândi în primul rând la România şi la ce pot să facă pentru ţara asta, şi nu la câte locuri sau procente ar obţine în plus la eventuale confruntări electorale”, a exprimat Rareş Bogdan.   El a pledat şi pentru o mare coaliţie a opoziţiei de tipul CDR sau Alianţa DA şi susţinerea lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
284 afisari

1 COMENTARIU

  1. Din cocos nu faci gaina !,nici din curva -gospodina !!.
    cine crede ca dintr-un bufon face un politician de trimis la Strasburg se inseala amarnic ,asta nu se va ridica peste nivelul lui Eba sau Grapini .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri