AcasăNewsRareș Bogdan, varianta de fugă de la guvernare

Rareș Bogdan, varianta de fugă de la guvernare

Cu câteva zile în urmă, colegul meu Cătălin Tache prezenta scenariul unei adevărate lovituri aplicate lui Ludovic Orban, prin înlocuirea acestuia cu nimeni alta decât Violeta Alexandru. Perfect plauzibil. Iar asta n-ar fi făcut decât să confirme zvonurile din piață că Iohannis și Orban și-ar fi consumat resursele de bună colaborare și încredere. Dar și faptul că filiera cotrocenistă Dudu Ionescu – Simina Tănăsescu, ca și rețeaua sorosistă din România, lucrează cu motoarele turate la maximum pentru impunerea omului dorit la Palatul Victoria.

La început <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagrares bogdan title=Rareș Bogdan data wpil keyword link=linked>Rareș Bogdan<a> va nega Apoi va spune că din patriotism a acceptat

A apărut însă în spațiul public și o altă variantă de fugă de la guvernare, care nu o anulează pe prima. Pare a fi jumătate adevărată, jumătate de acoperire și derutare, căci în vremea asta serviciile de informații lucrează la greu.

La fundul sacului

Meciul se dă între SRI și SIE, în tradiția rivalității eterne dintre ele. Noua versiune îl are ca protagonist pe Rareș Bogdan, căruia i se pregătește fotoliul încă deținut de Ludovic Orban. Altfel nu se explică de ce i s-a scos botnița și i s-a dat lesă mai lungă. Atacurile lui au fost direcționate strict către Bogdan Aurescu, pe tema românilor din Diaspora. Când spui Bogdan Aurescu, evident spui Ministerul de Externe. Iar când spui Externe, spui SIE, căci asta este regula nescrisă dar recunoscută de toți. Cine ar putea sta la celălalt capăt al lesei dacă nu Eduard Hellvig, ardelean ca Bogdan și prieten. Diferența între Orban și Rareș Bogdan constă în aceea că primul nu a fost și nici nu are cum să fie prieten cu Hellvig. Și mai constă și în faptul că în timp ce Orban a ajuns în atenția Cotroceniului ca urmare a unor aranjamente din justiție cam bătătoare la ochi, Rareș Bogdan a pătruns acolo pe o filieră a unor afaceriști grei, prieteni cu Hellvig și Hellvig prieteni cu ei toți. E același drac, oricum ai privi-o. Încă nu este stabilit dacă Iohannis așteaptă moțiunea de cenzură promisă de Opoziție pentru a-l detrona pe Ludovic Orban și a-l instala pe Rareș Bogdan sau îi va cere să demisioneze, cu circul patriotic de rigoare din partea primului. Cert este însă că Bogdan va începe să-și dreagă glasul, exersând pe seama unor miniștri care vor fi și ei aruncați peste bord. Indiferent de soluția aleasă în final, că se numește Violeta Alexandru sau Rareș Bogdan, asta nu dovedește decât lipsa de inspirație a Cotrocenilor, dar și faptul că, la capitolul resurse, Iohannis a ajuns la fundul sacului.

author avatar
Valentin Boeru
3.449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger