AcasăNewsValidarea lui Rares Bogdan, la sefia TVR, respinsa in Parlament, din lipsa...

Validarea lui Rares Bogdan, la sefia TVR, respinsa in Parlament, din lipsa de cvorum

La scurt timp dupa ce Bogdan primise „unda verde” din partea Comisiilor de cultura ale Camerei si Senatului, validarea numirii ale, ca interimar, in fruntea TVR a fost respinsa in plen. Totul din cauza lipsei cvorumului, dupa ce parlamentarii PSD au lipsit de la sedinta in care s-a supus la vot propunerea. „Ma bucur ca sunt subiect de disputa (…) Imi pare rau pentru Televiziunea Publica. Eu nu mai particip la o alta mascarada din Parlament (…) Le multumesc celor care au crezut in proiectul meu de depolitiziare a Televiziunii Publice. (…) Dezamagirea mea a fost ca cei de la PSD nu au inteles ca acolo nu trebuie sa fiu eu, ci sa fie un jurnalist”, a precizat Rares Bogdan, in urma cu scurt timp, intr-o interventie in direct la Realitatea TV.

–-

Propunerea liberalilor pentru sefia interimara a postului public de televiziune, jurnalistul Rares Bogdan, a fost aprobata de Comisiile de cultura ale celor doua Camere ale Parlamentului.

Nominalizarea lui Bogdan pentru postul de director general interimar al TVR a fost anuntata, marti, chiar de catre liderul PNL, Crin Antonescu. Realizatorul Realitatea TV a fost audiat de Comisiile de cultura ale Parlamentului, reunite in sedinta de plen. Candidatura acestuia a fost avizata cu 15 voturi ”pentru”, 1 vot „impotriva” si 4 abtineri. Inainte de a intra la discutii, Rares Bogdan a declarat ca isi doreste sa promoveze mai mult cultura la TVR.

Amintim ca Bogdan este singurul candidat pentru aceasta functie. Postul de director general al TVR a ramas vacant dupa ce, in urma cu exact o saptamana, Claudiu Saftoiu a demisionat. Fostul consilier prezidential si-a anuntat intentia de a parasi sefia institutiei cu doar cateva ore inainte ca plenul reunit sa dezbata si sa voteze raportul de activitate al TVR. Claudiu Saftoiu ocupa aceasta functie din iulie 2012.

Citeste si: Directorul TVR a demisionat: Claudiu Saftoiu a facut-o de oaie

188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger