Cauta

Rares Bogdan, fochist pe locomotiva prezidentiala

Cum poate schimba Rares Bogdan imaginea Partidului National Liberal? In niciun fel. Unui partid lipist de idei, fara program si fara o platforma coerenta nu ii mai poti inviora nimic. Cu oricata apa sfintita i-ai da pe frunte si la tample, efectul ramane acelasi. Zero. Partidul sucomba lamentabil sub povara propriei neputinte de a face diferenta intre doctrina Bratienilor si liberalismul de tejghea promovat de Ludovic Orban. Si atunci, de ce a mai fost adus Rares Bogdan? Din disperare ca PNL este la un pas de a face cea mai proasta figura la alegerile europarlamentare.

In realitate, Bogdan, ziaristul care inca se poticneste in limba romana, crede ca, bagand carbuni in focarul locomotivei prezidentiale, o va urni din loc. Nu are cum, e ruginita si blocata in depoul demagogiei si prostiei politice. Pe mine ma amuza ca hotii i-au furat si rotile, iar el habar n-are. Oficial, e chiar convins ca PNL va castiga europarlamentarele, mai ales daca se filmeaza si se transmite in direct cand spune asta. In taina insa, e mai convins ca nu i-ar strica vreo 16.000 de euro in buzunar, ca parlamentar european.

Un soi de Bula

Cine i-a urmarit discursul de acum cateva zile, de la lansarea lui in politica, nu avea cum sa nu constate ca patriotul de mucava a venit cu vechituri, cu carpeli. Acelasi show de proasta factura, fals, cu oscilatii intre grotesc si aburirea mintii. Au lipsit doar Horea, Closca si Crisan, moartea lui Mihai Viteazu si tropaitul calului lui Avram Iancu in spatele scenei. Era un fel de „Jocuri de putere”, varianta pentru PNL. Din motive inca neaflate, nu se stie de ce trubadurul Feleacului nu i-a pomenit pe Badea Cartan, pe Mircea cel Batran sau Bricul Mircea si pe nevasta potcovarului din Sulighete.  Exista si liberali care au convingerea ca Rares Bogdan are abilitati de comunicare. Da, in special cand a mutat Strasbourg in Belgia, cand „romanii din Londra s-au baricadat in Ambasada de la Paris” si cand ne-a facut pe toti „o specie aparte, un soi de Bula, o specie cu degetul mare opozabil”.

Romani, iubiti Europa!

Cu mici exceptii, nu mi se pare ca limbajul lui l-ar depasi in eleganta pe cel al lui Ludovic Orban. Sau pe cel al lui Iohannis. Aceeasi tendinta de a se situa impotriva romanilor. Mascariciul ignora complet ca fiecare are dreptul la o optiune politica. Nu se poate asa ceva, toti trebuie sa gandim dupa cum vrea el, sa iubim Uniunea Europeana, singura cale pe care trebuie sa o urmam. Nu sunt vorbe noi, sunt cuvintele lui Orban si Iohannis, acum plimbate pe cerul gurii si de jalnicul politician scapat de tac-su mare in Bucuresti, cand a intins harta pe perete. Un politician de duzina, evident, care va avea surpriza sa constate ca la Bruxelles sau Strasbourg nu tine vrajeala asta ieftina cu care i-a ametit de creieri pe cei 1.000 de telespectatori plictisiti ai emisiunii lui jalnice. Europei nu-i plac vorbele astea cu Romania, cu istoria ei, cu luptele ei pentru independenta, cu frontiere, cu patrioti care s-au batut cu regi sau imparati din Vest. Si atunci, Bogdane, cand ai fost tu cel mai mare patriot? Cand pacaleai lumea la televizor cu romanismul tau sau cand vei incepe sa torni povesti ca formele timpurii ale Uniunii Europene au aparut inca din vremea cand Iancu de Hunedoara juca Popa prostu’ cu negutatorii din Viena?

In politica mai trebuie si politica

Sansele lui Rares Bogdan de a ridica PNL de la bordura si de a-l face sa mearga macar in genunchi sunt minime. Partidul nu mai are ce sa ofere, dincolo de un bonus pentru lustruitorii botinelor lui Iohannis. Liberalismul lui Orban se dovedeste sterp, iar ceea ce arunca pe piata sunt doar cadre cu garda veche de baroni, scosi din minti ca rapsodul Feleacului le-a luat fata. In fond, este mutarea prin care Cozmin Gusa si-a facut curatenie in ograda. L-a convins pe Rares Bogdan ca liberalismul este viitorul luminos al lui si al omenirii, iar el isi directioneaza postul de televiziune catre o alta zona politica. Una de care Napoleon de Manastur nu se poate apropia sub nicio forma. Nu stiu daca a fost gandita de el miscarea asta, de Gusa zic, dar in scurt timp, foarte scurt, vom vedea cum Realitatea TV va schimba macazul. Iar Rares Bogdan, imbatat de iluzii, va baga carbuni in locomotiva lui Iohannis, sperand nici el nu stie la ce. Daca Orban va pierde dezastruos la europarlamentare, si nu e greu, patriotul de ocazie se va compromite iremediabil. Si nici asta nu e greu. In politica, nu sunt de ajuns pupatul in fund si temenelele. Mai trebuie si politica, nu povesti si reportaje cu Tinutul Sasilor, ca sa-i cada bine la lingurica lui Iohannis.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version