AcasăNewsRares Bogdan, Dumnezeul politicii

Rares Bogdan, Dumnezeul politicii

Peneleu' a crescut gratie lui. Mai are putin si da pe de laturi

Un interviu fulminant acordat unui site de intelligence. Pardon, am vrut sa scriu Ziare.com. Si ce spune maretul Rares Bogdan in dialogul cu ziarista Florian Coldea? Iar am gresit, nu asta am vrut sa zic, de Ioana Ene Dogioiu este vorba. In principiu spune, dar nu se intelege prea bine, pentru ca-i statea peneleu’ picior peste picior, iar el ii lustruia pantofii lui Orban cu batistuta de la piept. Macar acum, cat mai poate, caci dupa ce Orban isi va rupe gleznele catarandu-se pe treptele politicii va ramane fara obiectul muncii si va trebui sa-si mute lustrageria la Cotroceni. Destul de repede, din cate spun ciripitorii de serviciu.

Peneleu a crescut gratie lui Mai are putin si da pe de laturi

Este absolut fabulos personagul Rares Bogdan. Nu e greseala, ati citit bine, personag am scris. Coboratorul din Manastur nu poate fi personaj, e prea putin pentru el. La nazuintele lui, nu se cade sa-l lovesti peste orgoliu cu un substantiv atat de banal. Si apoi, dintr-o lectie pe care i-am predat-o altcandva, o fi invatat ca, pentru mine, a fi personaj inseamna sa fi facut ceva, totusi. Altceva decat impresie proasta si datorii de imagine.

Enciclopedia sta de-a-ndoaselea

Isi incepe bine pledoaria fiul lui Ioan Bogdan, ruinatorul Combinatului de produse sodice Ocna Mures. Ca sa nu credeti ca e vorba de altcineva, e acelasi Ioan Bogdan care, pana in 2000, era cu PSD in suflet pe listele consilierilor locali. Gratie eruditiei lui, de ala mic e vorba, aflam dintr-o prea scurta istorie ca peneleu’  a inregistrat cea mai mare victorie. „27% este cel mai mare scor obtinut de PNL singur in ultimii 30 de ani si e pentru prima data cand in ultimii 82 de ani a castigat alegerile”. Mai baga, Bogdane, ca nu bagi de la tine, mai baga si inainte de 1937, mama ma-sii de istorie. Si la ’37 fa o pauza si da-ti cu tesla in liberalism, caci Encicopedia Romana spune ca „la alegerile din 20 decembrie niciun partid nu reuseste sa obtina cel putin 40% din voturi pentru a beneficia de prima majoritara, astfel incat sa poata forma cabinetul.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> e la concurenta cu Rares Bogdan la lustruitul pantofilor de la Cotroceni

PNL este primul partid de guvernamant din istorie care pierde alegerile”. Vezi, Orhidel, ca si autorii Enciclopediei sunt impotriva ta inca inainte de a te naste?

Rautacismele serviciilor

„PNL este obligat de votanti sa faca orice, sa nu se cramponeze de nimic, sa nu aiba niciun orgoliu si sa se gandeasca doar la buna guvernare si pentru asta trebuie gasite orice solutii”, exulta Rares, liberalul inventat. Ho, ho, mai usor ca ameteste prostimea care a votat ca-n Duminica Orbului, crezand ca e vorba de bilete la Techirghiol. Adica tu vorbesti de buna guvernare, fara sa o identifici din vanzoleala gandurilor si fara a avea solutii? Abia acum le cautati, tu si gasca pe care o scoti in fata ca fiind de o inestimabila valoare? Si Sighiartau e valoros?

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> pe cale de a deveni Dumnezeu secund

De ce, pentru ca este unul dintre varfurile de lance ale neoprotestantilor de peste Ocean, care au bagat in el si alti cativa sume frumoase de bani in campanie? E vorba doar de credinta? Nici nu vreau sa ma gandesc ca, mai departe, niste firme vor fi rasplatite cu contracte tari, unul si unul, cum zice Tache pe la inceputul ziarului. Astea sunt rautacisme ale serviciilor, desigur, care se joaca de-a hotii si vardistii cu liberalii care vor binele poporului da’ n-au solutii.

Si daca nu, nu

Uite, Bogdane, eu sunt ingrijorat de aparitia vacii nebune in Romania. Vorbesc serios. N-am vazut-o pe Joiana ce face, zic si eu ce-am citit prin ziare. O guvernare cu vaca nebuna pe tapsanele tarii nu poate fi buna. Ai solutii? Omori vaca sau omori tara? Si mai sunt ingrijorat si de faptul ca nu ai inteles ca, la prezidentiale, candidatul tau si al liberalilor s-ar putea sa aiba nevoie de voturile pesedistilor in turul al doilea. Intre USR si Iohannis pariez pe USR, caci PSD va sta acasa dupa cate galeti cu rahat i-ati turnat in cap.

Guvernul meu cu un premier care trebuie sa dispara

Stiu ca asta nu e o problema de guvernare, ma bagam si eu in seama cu o parere. Dar mai stiu si ca Orban se pricepe la guvernare cum se pricepe si taranul din Straoanele, din Vrancea, cand priveste la cer. Daca ploua, bine. Si daca nu, nu.

Mai bun decat el insusi

Oricum, Bogdane, vreau sa te asigur de toata stima mea. Interviul e magnific. Am incercat sa scot mai mult din el, dar nu are carnita, cum spun jurnalistii. Nu am gasit nimic bun de luat in seama, in afara de mistocareala aia ca tu esti cel mai bun dintre liberali si esti cel mai tare politician. Chiar mai bun decat Iohannis, asa am citit eu printre randuri. Si el trebuie sa-ti multumeasca? Esti un fel de Dumnezeu care, cand are chef de glume pe seama politicienilor inventati, ii spune lui Petru de la Poarta ca, daca ai stii sa joci si tintar, ai fi chiar mai bun decat tine insuti. O stii pe aia cu „ocupa colturile”?

author avatar
Valentin Boeru
2.774 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce vrei de la un bufon ??,mistocareala ,balacareala ,cine si-a pus nadejde in R Bogdan habar nu are de psihologia prostului .
    Vrei sa-l cunosti cu adevarat ? promoveaza-l pina la nivelul de incompetenta !!,de acolo cade singur .
    Cand n-ai pepiniera de cadre si nici un Cosmanca uns cu toate alifiile si nici experienta in lucru cu masele ,greselile vin de la sine .
    O sa iasa un rahat cu acest maimutoi de R,Bogdan de o sa va iasa pe nas !!,asteptati sa-si dea prostul in petic .

  2. Mai constitutional serviciile nu au voie sa faca politica. Ei trebuie doar sa apere constitutia si cetateanu.

  3. Tu ai trecut vreodata cu trenul sau masina prin Brasov? Asta te face Brasovean? Ei, asa e si boul asta, clujean.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger