AcasăNewsRares Bogdan catre Klaus Iohannis: Nu uitati sa iubiti miliardarii!

Rares Bogdan catre Klaus Iohannis: Nu uitati sa iubiti miliardarii!

O poza cu Iohannis, prieteneasca, face mai mult decat o mie de editii „Juca-m-as de-a puterea”

O bucatica din presa i-a sarit in cap lui Iohannis sau macar a marait ca nu avea ce cauta la inaugurarea unei afaceri particulare. La inaugurarea unui teren de golf, mai concret. Eu nu sunt de acord. Presedintele a facut ceea ce scrie in Constitutie. A fost reprezentantul statului roman pe tarlaua unui afacerist si, mai mult, a fost garantul unitatii si al integritatii teritoriale a tarii. Adica, indiferent de situatie, terenul o sa ramana in Romania, ca sa aiba si el unde sa joace golf.

O poza cu Iohannis prieteneasca face mai mult decat o mie de editii Juca m as de a puterea

Cealalta bucata de presa, cea mai mare, i-a laudat initiativa. I-a admirat pantalonii albi, mersul teleghidat si atitudinea artificiala. I-a remarcat eleganta cu care a taiat panglica si elocinta discursului.

Bourvil, in rolul lui Iohannis

Chiar si mie mi-a placut cum a cuvantat, desi, ca sa fiu sincer, a epuizat figurile de stil si laudele cam din prima. Cand va inaugura o sauna, ce-o sa mai spuna? Tot asa, ca e o investitie unica in aburi din fonduri proprii? Ca Romania a ajuns in elita aburului mondial? Sau primul resort de masaj? Ca Romania a fost ridicata pe harta mondiala a frecatului pe spate? Mi-a placut si cand a subliniat ca e o facilitate publica, ce nu este destinata profitului. Eu am inteles ca a bagat patronul 15 milioane de euro exact cat sa nu scoata un leu, darmite un euro. Te duci, joci golf, te tavalesti in asternuturile fine, bei si mananci pe rupte, iar la final, cand sa platesti, vine jupanul si-ti multumeste ca i-ai calcat pragul. Misto! E frumos foc filmul asta, dar sa joace Bourvil in rolul lui Iohannis. Nu stau sa ma intreb, acum, daca presedintele s-ar fi dus si la inaugurarea unui proiect social. Si mi-e tot mai limpede ca nu. Acolo nu gasesti miliardari printre care sa se invarta Rares Bogdan, iar Iohannis nu ar fi avut cum sa-si ia acasa, la borcan sau sufertas, mancarea pentru weekend.

Klaus, te pup pe botine!

Nu cred ca Iohannis s-a dedat la vreo reclama comerciala in favoarea lui Ioan Popa, patronul resortului. Omul mai are si afaceri cu cresterea si procesarea puilor. Nu l-am vazut pe Anticoruptul National sa apara la televizor cu gaini in brate, intrebandu-le daca au mancat bine de dimineata, iar ele, in semn de multumire ca au fost bagate in seama, sa ii cante iodlere. A fost un gest firesc, de simpatie fata de un miliardar care ii este fan, cu multe legaturi interesante cu Dancu, Ioan Rus si, pentru ca nu putea sa lipseasca, chiar si cu Rares Bogdan. A fost o ocazie de nesperat pentru Spaima Orhideelor, de Bogdan zic, sa arate cum stie el sa fie curtenitor si frumos mirositor cu Iohannis, cum stie el sa il promoveze in direct si sa-si arate ghetutele de protocol. Un fel de „ba, beleste bine ochii, tu vezi cu cine stau eu de vorba”? L-o fi intrebat daca mai trebuie sa-si plateasca datoria de 24 de milioane de euro catre stat? Sau doar s-or fi sfatuit daca seara sa mai strige „Si nu uitati sa iubiti Romania!” sau sa o dea pe „Nu uitati sa iubiti miliardarii”? Ca mie mi s-a parut ca vizita lui Iohannis se inscrie in categoria gesturilor marca „Va sfidez de nu mai pot, ca sunt in campanie”, e altceva. Dupa cum mi s-a parut si ca frecangeala lui Rares Bogdan pe langa presedinte arata mai mult a eleganta cu care se pot pupa botinele.

author avatar
Valentin Boeru
3.408 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger