AcasăNewsRaportul pe justitie pentru Romania, prezentat la Bruxelles LIVE VIDEO

Raportul pe justitie pentru Romania, prezentat la Bruxelles LIVE VIDEO

Comisia Europeana va prezenta, miercuri, raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) in cazul Romaniei si Bulgariei, documentul urmand a fi prezentat de catre presedintele CE, Jose Manuel Barosso.

Raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) in privinta Romaniei si Bulgariei va fi prezentat, miercuri, de catre Comisia Europeana, anuntul urmand sa fie facut chiar de presedintele CE, Jose Manuel Barosso.

Raportul CE este unul cuprinzator, conform draftului documentului, acesta urmand sa critice Romania pentru nerespectarea principiului suprematiei legii ori a separarii puterilor in stat, liderii europeni criticand dur Guvernul condus de Victor Ponta pentru presiunile pe care le-a facut asupra judecatorilor Curtii Constitutionale.

Declaratii ale presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso:

„Exista un principiu in tratat, al cooperarii oneste. Domnul Ponta a raspuns solicitarii mele. Imi doresc sa recunosc meritele domnului Ponta. Raportul recunoaste ca s-au inregistrat progrese in ultimii ani, dar contine si recomandari. Urmarirea recomandarilor va insemna un sistem judiciar mai solid, linistirea pieselor financiare.Vom continua monitorizarea. Am solicitat un alt raport pana la finalul anului”.

– „Politicienii nu trebuie sa intimideze judecatorii sau sa atace judecatorii. Competenta Curtii constitutionale nu poate fi schimbata peste noapte”

– „Au fost unele progrese in ultimii ani, dar avem nevoie de un sistem juridic mai solid”

– „In acest raport vom vedea daca semnele de intrebare au fost rezolvate in legatura cu statul de drept”

– „Romania a trecut de marginea prapastiei, dar nu a ajuns la finalul procesului”

– „Am cerut un raport care sa fie pregatit pana la sfarsitul anului pentru a vedea daca ingrijorarile noastre au fost rezolvate”

Continutul integral al raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare in legatura cu Romania poate fi consultat aici.

author avatar
Ionut Zgimbau
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger