AcasăNewsRaportul Ministerului Educației: Câți elevi s-au vaccinat până în prezent?

Raportul Ministerului Educației: Câți elevi s-au vaccinat până în prezent?

elevi

Ministerul Educației a realizat un raport privind rata vaccinării în rândul copiilor din România. Potrivit datelor furnizate,  proporția elevilor vaccinați a depășit pragul de 20%, raportat la numărul total de elevi în vârstă de peste 12 ani.

Conform datelor primite de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) , în perioada 7-10 octombrie s-au vaccinat aproape 14.000 de elevi (în medie, cca. 3.500 elevi/zi), se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Educației.

Astfel, în rândul elevilor din categoria de vârstă 12-15 ani, numărul celor vaccinați a crescut de la 51.726 la 57.288, iar în rândul elevilor din categoria de vârstă 16-19 ani numărul celor imunizați prin vaccinare a crescut de la 180.942 la 189.318.

Trend acendent din perspectiva vaccinărilor

”Reamintim că, în prima săptămână de școală, media zilnică a fost de 1.000 elevi/zi, de 1.700 elevi/zi în cea de-a doua săptămână, 2.500 elevi/zi în cea de-a treia săptămână, ajungând, conform ultimelor raportări, la 3.500 elevi/zi”, arată ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acesta ș-a exprimat speranța în continuarea trendului ascendent din perspectiva vaccinării în rândul elevilor, în scopul consolidării siguranței sanitare în școlile din România.

”Readucem aminte elevilor și angajaților din învățământ necesitatea și importanța respectării măsurilor igienico-sanitare, precum și a informării din surse oficiale cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19”, mai precizează ministrul Educației.

author avatar
Alina Costache
143 afisari

3 COMENTARII

  1. Doamna Alina Costache, asta puteam citi si de pe site-urile guvernamentale. Copy paste si gata, ai facut un articol. Care e parerea dumitale ca ziarists despre situatie? Ce parere aveti despre profilaxia propusa de guvern ( pardon: lipsa masurilor profilactice). Unde e preventia, unde sunt medicamentele … ? Dar ce stiu eu? Sunt un analfabet functional!!! Apropos, dormiti bine pe perna noaptea? Nu va doare nimic, nu va macina nimic? Aveti constiinta? Daca da, nu va trage de maneca? Ce tot cantati in struna celor care induc frica, spaima? Ce aveti de castigat? Vi se pare normal sa se propuna doar o singura varianta din partea autoritatilor? Aveti coloana vertebrala? Aveti o parere poprie? …. Sunteti convinsa ca e o idee buna sa fie intepati copiii cu ce va experimental? Nu va revolta nimic la aceasta idee? Sunteti ziarista sau scrib? Numai scribii copiau sau scriau dupa dicatare cuvant cu cuvant.

  2. Ziaristii s-au transformat demult in soparle.Cate unul,cate unul icolonati trec in barca totalitarismului neomarxist.Mai bine citim o carte decat ineptiile astora fabricati la Spiru Haret.

  3. De curiozitate, sunt amatori sa-și abandoneze confortul zilnic si sa participe, contribuie la tot ceea ce trebuie pentru a-i acuza pe cei responsabili de tentativă de crimă?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger