AcasăNewsRaportul CE pune guvernul USL la zid

Raportul CE pune guvernul USL la zid

Comisia Europeana nu a inghitit ”pilula” de democratie originala administrata de clasa politica damboviteana

Zvonurile rele venite dinspre UE se confirma: raportul pe Justitie sanctioneaza derapajele politice de la Bucuresti si anunta ca Romania ramane sub monitorizare pe timp nedefinit.

Comisia Europeana nu a inghitit ”pilula” de democratie originala administrata de clasa politica damboviteana

Pe scurt, Comisia Europeana critica presiunile ”inacceptabile” exercitate de unii dintre ministrii cabinetului Ponta asupra CCR, subminarea statului de drept, nerespectarea principiului separarii puterilor in stat, manipularea institutiilor, ”provocarile politice” in fata deciziilor judiciare.

Mentionand ”ingrijorarile” starnite la nivelul UE de situatia din Romania, raportul include o serie de masuri pe care tara noastra trebuie sa le ia ”urgent”, in vederea ”recastigarii increderii partenerilor europeni”. Respectiv sa demonstreze ca ”statul de drept primeaza in fata intereselor de partid”si ca ”toate partile” respecta sistemul judiciar si Constitutia si sa asigure independenta justitiei (introducand inclusiv pedepse pentru politicienii care ”submineaza credibilitatea judecatorilor criticand deciziile justitiei”). In plus, Comisia ameninta cu adoptarea unui nou raport MCV in acest an, special pentru a vedea daca partea romana s-a conformat sau nu.

author avatar
Simona Badulescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger