AcasăNewsRaport: Salarii de mii de euro la Hidroelectrica, firma aflata in insolventa

Raport: Salarii de mii de euro la Hidroelectrica, firma aflata in insolventa

Angajatii companiei Hidroelectrica, aflata in insolventa, au salarii de mii de euro, beneficiaza de indemnizatii si prime de zeci de mii de lei, acoperind aproape 60% din totalul veniturilor firmei.

Desi Hidroelectrica se afla in insolventa din cauza veniturilor foarte mici cauzate de contractele cu „baietii destepti”, managementul deficitar, investitiilor neperformante si a secetei prelungite, angajatii companiei au salarii de mii de euro, beneficiinde prime in valoare de zeci de mii de euro.

Anuntul a fost facut de catre Remus Borza, seful Euro Insol, administratorul judicar al Hidroelectrica, care a prezentat un raport privind cauzele care au dus la intrarea in insolventa a companiei de stat, cel mai mare producator de energie din Romania, informeaza mediafax, citat de realitatea.net.

Astfel, confrom acestuia, salariul mediu pe angajat in Hidroelectrica este de 1.643 de euro. La aceasta suma se adauga 70 de tipuri de indemnizatii, prime jubiliare si alte beneficii a caror ponderea este mai mare cu 300% fata de salariul de baza, fapt care acopera 59% din totalul veniturilor companiei.

„Cateva exemple: 30 milioane lei prima de vacanta, 21 milioane lei deplasari ale personalului din si de la serviciu, inclusiv pentru deplasari in interes personal cu familia, 13 milioane lei diurne pentru delegatii, 18 milioane lei sporuri de fidelitate si prime jubiliare, 31 milioane lei prime de vechime”, a declarat Remus Borza.

Mai mult, conform acestuia, printre primele primite de angajati se numara si sporuri pentru socrilor, bunicilor sau nepotilor, pentru formare profesionala, zilele libere platite pentru studii, ore suplimentare platite cu 200% din salariul de baza sau pentru fidelitatea „neintrerupta” fata de companie.

„Un sofer de la Hidroelectrica are un salariu brut in luna iunie 2012 de 9.900 lei”, a spus seful Euro Insol, care a adaugat ca salariile de incadrare la companie incep de la 2.700 de lei.

El a mai precizat ca, pentru acest an, cheltuielile cu personalul se ridica la 461,5 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult fata de anul 2011.

„Este atipic, n-am mai auzit nicaieri in lumea asta. Mai mult de jumatate dam pe altceva decat pe munca”, a afirmat Borza.

author avatar
Ionut Zgimbau
329 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger