AcasăNewsRaport al Curtii de Conturi: Primaria Sectorului 3 a platit ilegal unor...

Raport al Curtii de Conturi: Primaria Sectorului 3 a platit ilegal unor firme 8,5 milioane de euro!

Fosti si actuali angajati ai CNADNR sustin ca toate portiunile noi de autostrada au probleme de rezistenta

Primaria Sectorului 3 a platit ilegal unor firme 8,5 milioane de euro in 2012, arata cel mai recent raport al Curtii de Conturi. Inspectorii spun ca banii au fost dati unor firme private, prin modificarea unor contracte.

Prejudiciul creat de Primaria Sectorului 3 reprezinta 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei. Din cele 8,5 milioane de euro platite de Primaria Sectorului 3, firma Rosal SA a primit cei mai multi bani – 8,2 milioane de euro. Curtea de Conturi a stabilit ca banii au fost castigati ilegal dupa ce primaria a majorat tarifele pentru salubrizare si deszapezie, incalcand astfel legea.

„Au fost efectuate plati nedatorate prin indexarea retroactiva a tarifelor de curatenie in procent de 57,74%”, se arata in raportul Curtii de Conturi.

Rosal SA, controlata de omul de afaceri Silviu Prigoana, prin intermediul fiului sau, Honorius, care detine 67% din firma, are monopol pe serviciile de salubrizare, deszapezire si ridicare de masini in Sectorul 3. Inspectorii Curtii de Conturi spun ca una din metodele prin care firma Rosal a primit bani iegal a fost marirea fictiva a unor suprafete curatate.

„Au fost efectuate plati necuvenite in perioada 01.01.2012 – 30.09.2013 de 387.000 lei, prin includerea in actele aditionale la contractul pentru achizitia serviciului de salubritate in Sectorul 3, a unor strazi si trotuare la dimensiuni mai mari decat cele reale”, se arata in raportul Curtii de Conturi.

„Nu exista niciun prejudiciu. Totul se regleaza de catre noi, de catre primarie, exact cum ne-a cerut Curtea de Conturi”, sustine, insa, primarul Sectorului 3, Robert Negoita.

Consilierii locali din opozitie nu stiu cum vor fi recuperati banii dati de Primaria Sectorului 3 firmei ROSAL. „Aceste sume au ramas date si nu stim, momentan, ce s-a intamplat cu banii. Adica banii au ramas acolo, mai vedem mai incolo ce se intampla”, afirma Honorius Circa, consilier local.

Reprezentantii ROSAL nu au vrut sa comenteze acuzatiile, dar Prefectura Capitalei analizeaza in momentul de fata legalitatea hotararii Consiliului Local Sector 3, prin care s-a decis in 2014 aplicarea unei masuri incepand cu 2012, scrie digi24.ro.

Foto: b1.ro

author avatar
Alina Costache
389 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger