AcasăNewsRăpire ca-n filme la Mamaia: milionar român în crypto, torturat de britaniciși...

Răpire ca-n filme la Mamaia: milionar român în crypto, torturat de britaniciși nigerieni

criptoRăpire ca-n filme la Mamaia: milionar român în crypto, torturat de britaniciși nigerieni

Costin Miu, un personaj misterios din România, care a făcut avere din tranzacții cu criptomonede, a intrat în vizorul infractorilor străini. Un londonez a pus anul trecut un plan de răpire a românului, din stațiunea Mamaia.

„Creierul” operațiunii a trimis în România trei cetățeni nigerieni, sub comanda lui Alexandru Ioan Dorobanțu, un traficant de droguri din Constanța.

Răpirea lui Costin Miu, orchestrată de un traficant de droguri din Constanța

Dorobanțu avea rolul de a recupera „o datorie de trei milioane de euro”, bani pe care trebuia s-i înapoieze britanicului și unui vecin „A.P.”, potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

„Inculpatul a arătat că, la începutul anului 2022, vecinul său A. P., pe care-l cunoștea de aproximativ opt ani, l-a rugat să găsească niște băieți pentru a-l ajuta să recupereze suma de trei milioane de euro ce li s-ar fi cuvenit lui A.P. și prietenului său, în urma realizării unei fraude informatice, solicitare la care inculpatul a răspuns că o să se intereseze“, se arată în rechizitoriu.

Dorobanțu l-a atacat pe Miu în data de 5 mai 2022. Răpirea a avut loc în plină zi, la ora 10:30. Victima a fost prinsă în parcarea blocului rezidențial Coral, din Mamaia, în timp ce încerca să se urce în mașină.

„A deschis portiera stânga-față și l-a lovit pe Miu cu cotul în zona capului, după care l-a scos din autoturism. În continuare, Miu a încercat să se apere, dar imediat au apărut o mașină și alte trei persoane în jurul său, care au început să îl agreseze. Persoana vătămată a început să se zbată și să țipe, iar în acest context și-a pierdut telefonul mobil și toate bunurile pe care le avea asupra sa. Agresorii au reușit în cele din urmă introducerea persoanei vătămate în autoturism”, notează procurorii.

Românul, torturat ore în șir de răpitori

Miu a fost așezat pe bancheta din spate și imobilizat de niște persoane de culoare, care i-au tras o cagulă pe cap victimei. Agresorii au încercat să-l provoace pe Miu să spună parolele de la conturile personale cu crypto și bani.

„De asemenea, în acele momente, persoana vătămată a văzut și a simțit că este înțepată cu o seringă cu ac subțire în zona abdomenului, după care a resimțit o stare de moleșeală și furnicături în degete”, mai relatează anchetatorii.

Milionarul a fost dus în tabăra Năvodari, unde ore în șir a fost ținut legat, înțepat cu un cuțit, torturat pentru a oferi informațiile necesare răpitorilor.

Vecinii l-au salvat pe milionar de tortură și faliment personal. Martorii au sunat la 112 în momentul în care au văzut răpirea. Alexandru Ionuț Dorobanțu a fost deja condamnat la 7 ani și 4 luni de detenție de Judecătoria Constanța.

author avatar
Andreea Vlad
1.517 afisari

7 COMENTARII

  1. „Un londonez a pus anul trecut un plan de răpire a românului, din stațiunea Mamaia”
    DE CE E MARE STIRE ASTA????A TRECUT ANUL…

  2. Ce prostii scrie presa daca are datorii si nu plat este un gunoi si trebuie lichidat

  3. Cand singur te bagi in troaca crypto te mananca …

    Ce mare rahat sa faca cu bitcoini in afara de ilegalitati, porkarii, ascumparari de ransomware, terorism.

    • Prost te-a facut mã-ta… lasa ca vine cbdc-ul si o sa vezi atunci ce „ilegalitati” o sa faca guvernul cu tine prostul pulii….

  4. @ Erectus Maximus iti doresc sa ai toti banii si toate valorile convertite in bitcoini si sa te bucuri de ei asa cum vor fi vremurile.
    Ia-o ca pe pe o urare sau blestem, dar sa stii ca ti-o doresc din tot sufletul, o meriti.
    Esti un fanatic si nu accepti ca si altii pot avea dreptate.
    Nu mai e mult si ai sa vezi cat ajuta bitcoinii, cu nimic mai mult decat CBDCul.
    Se duce dracu shandramaua asta kosher…

  5. Bai, daca tam-pitul ala a vrut sa fie vedeta, a ajuns vedeta !! Alata data, bai tza-rane din Constangele-sul lui Chitac tam-pitul ordi-nar, nu te mai da in stamba, nu e bine ca sa afle si altii cu ce anume te ocupi, si mai ales cati bani ai, ca s-ar putea sa le vina idei crete la inter-lopu-letii aia rat-ati de apa dulce de la Mamaia si Tataia !! Ha ha ha 🙂 Bine ca nu i-au taiat coa-iele, atunci chiar se facea de ka-kat 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger