AcasăNewsRambursarea TVA va fi facuta printr-o aplicatie web

Rambursarea TVA va fi facuta printr-o aplicatie web

(foto: wikipedia)

Ministerul Comunicatiilor doreste sa lanseze o aplicatie prin care firmele vor solicita rambursarea TVA.

(foto: wikipedia)

Ministerul Comunicatiilor vrea sa lanseze o aplicatie web prin intermediul careia firmele sa poata solicita rambursarea taxei pe valoarea adaugata (TVA). Potrivit Ministrului de Resort, Dan Nica, proiectul denumit „e-invoice”, va costa aproximativ trei milioane de euro si va fi dezvoltat impreuna cu Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Acesta este unul prioritar, fiind folosit deja in sase state europene, printre care Italia, Spania si Suedia.

Odata lansata, aplicatia va fi utila in special IMM-urilor, care, in momentul competarii formularului pentru rambursarea TVA, nu vor mai fi nevoite sa apeleze la consultati.

„Cred ca in prima etapa a proiectului aplicatia se va adresa unui numar de 100.000 de IMM-uri. In prezent, procedura de rambursare a TVA este complicata, necesita numeroase formulare si se face in fata reprezentantilor autoritatilor fiscale. In plus, lasa loc de interpretari, care sunt foarte rar in favoarea celui care a completat hartiile. Cred ca prin aceasta aplicatie formularul va avea in spate o schema logica, care nu va mai lasa loc pentru interpretari din partea autoritatilor fiscale”, a mai declarat Dan Nica, citat ee Realitatea TV.

author avatar
Ionut Zgimbau
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger