AcasăNewsRamane cum au stabilit: "Metroul spre Straulesti, din 2016!"

Ramane cum au stabilit: „Metroul spre Straulesti, din 2016!”

Catalin Homor, directorul general al Metrorex, da asigurari ca bucurestenii vor putea merge cu metroul pana la Statia Straulesti inca din a doua jumatate a anului viitor.

Asta dupa ce reprezentantii institutiei pe care o conduce au anuntat ca Metrorex finalizeaza, miercuri, executia primului tunel pe interstatia Straulesti – Laminorului.

Contractul pentru executia lucrarilor la sectiunea Parc Bazilescu – Straulesti a fost semnat inca din 2012, iar lucrarile ar fi trebuit terminate in aprilie anul acesta, dar au existat mai multe motive pentru care lucrarile au fost amanate.

„Vom face tot ce ne sta in putinta la proiectul sa se termine daca nu la termen, atunci mai devreme de termen. Lucrarile ar fi trebuit finalizate in aprilie 2015, dar din motive obiecte s-a amanat termenul si vor fi gata in semestrul doi al anului viitor. Unul dintre motivele obiective a fost lipsa de finantare, dar printr-un management riguros am reusit sa accesam fonduri europene nerambursabile. Nu vor mai fi intarzieri. Divinitatea ne va ajuta sa nu avem incidente nedorite”, a declarat directorul general al Metrorex, Catalin Homor.

Reprezentantii Metrorex estimeaza ca in prima parte a anului 2016 structura tunelelor va fi gata. Termenul preconizat pentru finalizarea sectiunii Parc Bazilescu – Straulesti este al doilea semestru al anului 2016.

author avatar
Cristi Ionita
362 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger