AcasăNewsRaluca Turcan cere demisia ministrului Educatiei

Raluca Turcan cere demisia ministrului Educatiei

Raluca Turcan, vicepresedintele Partidului National Liberal, a anuntat ca Sorin Campeanu, ministrul Educatiei, trebuie sa-si dea demisia.

Raluca Turcan considera ca Sorin Campeanu trebuie sa plateasca astfel pentru cazul celor 108 elevi de la Colegiul Tehnic „Unirea”, din Stei, care au fost eliminati de la bacalaureat pentru frauda.

„Ministrul Educatiei suspecteaza ca ISJ Bihor era parte din mecanismul de frauda produs la centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Stei unde au fost eliminati din examen 108 elevi. Ministrul Educatiei greseste insa profund. Nu doar inspectoratul este in culpa, ci si ministrul insusi”, afirma Turcan.

Vicepresedintele Partidului National Liberal il acuza pe ministrul Educatiei ca „l-a numit pe seful Inspectoratului Scolar Judetean Bihor, desi seful Inspectoratului fusese descalificat la concursul pentru postul respectiv”.

Concluzia Ralucai Turcan este cat se poate de clara: „Avem nevoie de o extindere a anchetei. Ministrul e obligat in fata opiniei publice sa raspunda care au fost criteriile dupa care s-au facut numirile de profesori in aceste comisii de supraveghere. Daca aceste comisii s-au constituit pe criterii politice, atunci responsabilii trebuie urgent aspru sanctionati iar, odata cu demisia inspectorului, trebuie sa avem si demisia ministrului Educatiei. In plus, trebuie sa mearga in fata justitiei pentru a raspunde de ce au permis aceasta frauda in urma careia peste 100 de elevi au fost privati de viitor”.

author avatar
Cristi Ionita
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger