AcasăNewsRaluca Turcan, bilanţ al primelor 10 zile de guvernare

Raluca Turcan, bilanţ al primelor 10 zile de guvernare

Liberala a trecut în revistă, vineri, mai multe măsuri luate de Guvernul Orban, din care face parte, în calitate de vicepremier, responsabil cu coordonarea activităţii a nu mai puţin se şapte ministere.

Mai exact, Raluca Turcan a făcut un bilanţ la 10 zile de guvernare liberală, listând tot atâtea aspecte considerate demne de a fi menţionate, pornind de la restructurarea Executivului, continuând cu nominalizarea Adinei Vălean pentru funcţia de comisar european, europarlamentarul primind, se ştie, recent, undă verde din partea Comsiei pentru Transporturi din Parlamentul European, dar şi desecretizarea dosarului 10 august.

Iată bilanţul:
? Restructurarea Guvernului de la 26 la 16 ministere.
? Organizarea primului tur al alegerilor prezidențiale ȋn condiții civilizate de vot in țară si ȋn străinătate.
? Nominalizarea Comisarului European din partea României, Adina Valean, aprobată de președintele desemnat al Comisiei Europene, audiata si votată in Parlamentul României si ȋn Parlamentul European.
? Desecretizarea Dosarului 10 august 2018.
? Eliberarea din funcție a peste o sută de demnitari publici numiți de PSD.
? Retragerea apărării lui Liviu Dragnea din partea Guvernului României la CEDO.
? Adoptarea OUG pentru acordarea venitului de completare pentru minerii din Valea Jiului care au intrat ȋn programul de disponibilizare.
? Deblocarea aplicațiilor de finantare din fonduri europene pentru 42 de proiecte de apă și canalizare in valoare de 4 miliarde Euro.
? Aprobarea HG pentru implementarea Fondului de Solidaritate al UE in vederea acordării de despăgubiri din fonduri europene pentru județele din Nord-Est afectate de inundații în 2018.
? Depunerea aplicației de finantare din fonduri europene pentru Spitalul Regional din Cluj.

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger