AcasăNewsRafuială între două grupuri rivale, evitată în ultimul moment. Jandarmii au găsit...

Rafuială între două grupuri rivale, evitată în ultimul moment. Jandarmii au găsit două macete și un briceag – VIDEO

sursa foto: captură video Facebook/Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați

O încăierare a fost evitată „la mustață”. Mai mulți tineri au intrat în vizorul jandarmilor. S-a întâmplat la Galați.

Jandarmii din Galați au reuşit să imobilizeze mai mulţi bărbați, care își căutau rivalii pentru o confruntare.

Un echipaj de jandarmerie a observat, miercuri seară târziu, pe o stradă din Galați, un grup de persoane. Jandarmilor le-a atras atenția faptul că, la vederea oamenilor legii, respectivii au întrat imediat în curtea unei case. Așa că jardarmii au căutat să afle motivul.

„În jurul orei 22:00, echipajul de jandarmerie aflat în serviciu de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Galați a observat pe strada Poșta Veche un grup de persoane care la vederea oamenilor legii a întrat imediat în curtea unei case. Jandarmii au oprit în dreptul imobilului și au discutat cu o persoană aflată la balconul casei privitor la motivul pentru care grupul de persoane a evitat întâlnirea cu ei.

Acesta le-a spus jandarmilor că nu sunt decât niște prieteni și nu au făcut nimic rău”, a transmis, joi, 31 august, Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați.

Jandarmii au găsit două macete și un briceag/Ce au declarat tinerii

Câteva minute mai târziu, când, cel mai probabil, au crezut că „drumul e liber” și jandarmii au plecat, persoanele respective au ieșit din curtea casei. Jandarmii au fost pe fază. Așa că au reușit să oprească grupul de tineri. Mai mult, au luat la puricat și mașina cu care ar fi vrut să plece aceștia din zonă. Așa au fost găsite mai multe arme albe – două macete și un briceag. Ocupanții mașinii au fost luați la întrebări.

Jandarmii și-au continuat misiunea în zonă, iar după aproximativ 15 minute au observat cum grupul de persoane iese din curtea casei și intentionează să se urce într-un autoturism pentru a pleca din zonă. Jandarmii i-au oprit, iar la controlul vehiculului au găsit două macete cu lungimi diferite și un briceag, despre care au declarat că nu le aparțin.

Din declarațiile verbale ale ocupanților mașinii, toți cu vârsta între 17 și 22 ani, a reiesit faptul că aceștia au plecat din cartierul Micro 19 cu intenția de a-l ajuta pe vărul unuia dintre ei, deoarece fusese amenințat de un alt grup. Întrucât nu s-au întâlnit cu grupul rival, aceștia au decis să plece spre casă, iar în acel moment au fost observați de patrula de jandarmerie”, a mai anunțat Jandarmeria Galați.

Cum s-a încheiat întreaga situație? Tinerii au fost conduși la sediul Secției 5 Poliție. Unde jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală, verificările fiind continuate de poliție, conform sursei citate.

author avatar
Andrei Coman