AcasăNewsRafuiala in Justitie

Rafuiala in Justitie

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania cere CSM sesizarea Inspectiei Judiciare pe tema modului in care procurorii ”au valorificat datele si informatiile” referitoare la produsele Hexi Pharma primite de la SRI in ultimii 10 ani.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, condusa de Dana Girbovan (foto), arunca anatema asupra procurorilor in scandalul Hexi Pharma

Scandalul Hexi Pharma permit judecatorilor sa marcheze in razboiul lor cu procurorii, iar magistratii de la UNJRJ nu au ratat ocazia. Concret, UNJR pleaca de la comunicatul recent dat de SRI (in care Serviciul nu numai ca precizeaza ca a trimis tuturor institutiilor abilitate peste 100 de informari legate de Hexi Pharma in ultimii cinci ani, dar si ”face legatura de cauzalitate intre diluarea dezinfectantilor si infectiile nosocomiale”) si cere CSM sa verifice ce a facut justitia in toti acesti ani pentru a preveni aceasta situatie infricosatoare pentru orice om care se interneaza in spital”, mai exact ce au facut procurorii cu informatiile primite de la SRI. Tinand cont de realitatile de zi, este clar ca procurorii nu au facut nimic, lucru stiut si de magistratii care toarna cu generozitate gaz pe foc. Si mai exact, judecatorii citeaza un raport al Comisiei Europene din 2012, in care se arata ca in Romania ”au loc anual peste 60.000 de morti evitabile, decese care ar putea fi evitate daca standardele din spitale ar fi la parametri optimi” si adauga in context ca ”valorificarea de catre parchete a informarilor trimise de catre SRI ar fi putut preveni si evita imbolnavirea si moartea a mii de romani in ultimii 10 ani” – afirmatie care arunca practic anatema asupra procurorilor. Iar ca lucrurile sa fie clare pentru toata lumea, UNJR someaza CSM sa precizeze public, la finalul verificarilor efectuate, cate informari legate de posibile infractiuni comise de Hexi Pharma a trimis SRI catre parchete in ultimii 10 ani, care sunt parchetele sesizate, daca au fost deschise dosare penale si care e stadiul acestora. Intrebari care se vor ”sparge” in capul noului procuror general, Augustin Lazar, care in mod cert nu a visat un asemenea debut in functie.

Hexi Pharma nu poate intra in insolventa

Hexi Pharma are probleme si in instanta. La cererea procurorilor, magistratii de la Judecatoria Sectorului 5 au respins, ieri, cererea de intrare in insolventa inaintata de compania Hexi Pharma. Totodata, instanta a decis blocarea conturilor firmei in cauza si a interzis activitatile de productie si vanzare de produse dezinfectante. Nefiind una definitiva, decizia data ieri de magistrati poate fi atacata in termen de 24 de ore.

author avatar
Simona Badulescu
1.368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger