AcasăNewsRafila și-a tras consilier personal un agent de turism. Apoi l-a căpușat...

Rafila și-a tras consilier personal un agent de turism. Apoi l-a căpușat în toate CA-urile din Sănătate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și-a tras un consilier personal cu specializarea de agent de turism, cel puțin din experiența profesională pe care o are. Consilierul deține și o agenție de turism, prin intermediul căreia îi organizează conferințele lui Rafila. Mai mult, atât de expert a devenit în problemele Sănătății, încât agentul de turism a fost înfipt prin mai toate consiliile de administrație ale instituțiilor subordonate ministerului, din care cel mai recent este cel de la Antibiotice Iași.

Când îți angajezi, ca ministru, un consilier personal, te aștepți ca respectivul să fie expert în domeniul respectiv. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, s-a gândit că cel mai folositor îi poate fi un consilier cu specializarea de agent de turism, care să mai dețină și o firmă de turism, că deh, posibilitățile sunt nelimitate.

Rafila a simțit nevoia de a-și trage un agent de turism pe post de consilier la doar o lună după numirea sa în funcția de ministru, în noiembrie 2021. Fiindcă omul a prestat bine serviciile, Rafila l-a răsplătit generos, înfingându-l într-o droaie de consilii de administrație, alea în care se iau deciziile vitale pentru instituțiile sau societățile respective. Mai întâi, consilierul Cătălin Lungu, a fost uns, în ianuarie 2022, în funcția de membru în comisia pentru propunerea repartizării fondurilor M.S. privind cheltuielile de investiții unităților sanitare publice din rețeaua Ministerului Sănătății si spitalelor publice din rețeaua Autorităților Administratori Publice Locale, loc unde prestează și în prezent. Cum însă consilierul nu avea nicio tangență cu vreo specializare în domeniul sanitar sau al managementului, ca să-și justifice prezența în sfere decizionale de pe la minister, Rafila l-a trimis să facă repede un ”curs de perfecționare în management spitalicesc”.

Nu știm în ce s-a perfecționat, pentru că în afara unei diplome de licență în Drept și una  de master în Dreptul Afacerilor, ambele la aceeași facultate particulară, consilierul ministrului mai avea niște cursuri și certificări în sistem rezervari Amadeus Basic, în transportul responsabil de pasageri și de responsabil cu protecția sănătății, siguranței și a muncii, toate trei făcute și absolvite cu succes în 2007.

Carieră fulminantă

În CV-ul lui, Cătălin Lungu și-a trecut la competențe logistica evenimentelor, oferire loc evenimente, serviciul cu clienții, gestionare livrări și buget (asta cu siguranță l-a încântat pe Rafila), muncă în echipă, marketing pentru evenimente, ospitalitate corporativă, managementul proiectelor, negociere, managementul timpului și organizare călătorii și cazări. Omul este și manager artistic, pricepându-se la contractarea muzicienilor, orchestrei și a sălii de concert.

Adevărata specializare este însă ca agent de turism București, cu firma Ella Traveland, prin care a operat un număr variat de servicii turistice de călătorie ca: asigurări, rezervări pentru zbor, închiriere mașini, cazări și rezervări.  Ulterior, s-a îndreptat acolo unde sunt banii, ocupându-se de organizarea coferințelor și congreselor de medicină și intrând, astfel, în lumea lui Rafila. Numit în funcția de consilier al lui Rafila, s-a ocupat apoi de organizările conferințelor . Surse din cadul Ministerului Sănătății spun că firma consilierului se ocupă și de conferința lui Alexandru Rafila, Rovaccin, și că în caietul de sarcini al marii conferinței OMS de la București specificațiile s-ar mula pe aceeași firmă.

Expertul experților

Încântat de fructuoasa colaborare, Alexandru Rafila l-a numit pe consilierul său personal, Cătălin Lungu, în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” București, unde este și în prezent, în Consiliul de Administrație al Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie București în perioada mai 2023- august 2023, în Consiliul de Administrație al Institutului de Boli Cardiovasculare ”Prof Dr. George I.M Georgescu ” Iași, în perioada martie 2023-august 2023 și în Consiliul de Administrație al Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta ” București, în perioada iunie 2023-februarie 2024. Ultima avansare a acestuia a fost ocuparea unui loc tocmai în Consiliul de Administrație la Antibiotice Iași, evident, pentru a gestiona bunul mers al companiei de stat, companie care face sponsorizări, direct sau indirect, către propria lui firmă de turism și evenimente.

Gurile rele spun că sponsorizările cu țintă ale Big Farma merg via Ella Traveland. Mai mult, sponsorii marii conferințe Rovaccin, organizată de ministrul Alexandru Rafila și Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, cea care face achiziții de vaccinuri, sunt chiar furnizorii de vaccinuri, conflictele de interese fiind flagrante.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
880 afisari

7 COMENTARII

  1. Adica, dl. Rafila, nu are voie sa utilizeze serviciile unei persoane de incredere, care sa nu-l minta si sa-l imbrobodeasca, rupindu-l de realitatea institutiei pe care o conduce ?
    Cine isi permite astfel de pretentii ?
    Presa degenerata de sant !?
    Puneti mai bine mina pe carte si INVATATI LIMBA ROMANA, IMPOSTORILOR !

    • Adica, nu a gasit domnu’ Rafila, in toata lumea medicala, prin care se invarte, un singur om de incredere?
      Doar un agent de turism, care in 2022, zice Google, a avut mai multe cheltuieli pe firma, decat profit?

      • Si ce te priveste ?
        Tu esti din aia care se pricep la toate ?
        Daca Rafila a gresit va plati !

  2. Nu va luați de rafilla ca tacsu a venit pe tancurile sovietice în România în 1944 și de aia e ministru. Și ca el copii de sovietici veniți pe tanc in 44 sint muuulți! Și o gramada din ei au fost miniștri dupa 1990! Și cica noi sintem impotriva rușilor..Punînd de ai lor miniștri de 34 de ani incoace..Sau primar general la București aka Sorinel opreaaa scu..Bă da cum îi chema pe parinții lui? Ca nu gasesc pe net pe nicaieri!

    • De aia ne merge rau ca sint prea putini ca Rafila !!!
      Dar situatie poate fi remediata !

  3. Problema nu i rafila asta, ca asa fac toti. Problema e DE CE EXISTA CONSILII DE ADMINISTRATIE CU MILIOANE DE ASA ZISI CONSILIERI PLATITI DEGEABA, DIN MUNCA NOASTRA???

  4. Nu sunt deloc putini cei din neamul lui Rahelea,sunt peste tot unde pot jefui ceva, si cu siguranta situatia se va ,,remedia” cat de curand!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger