AcasăNewsRafila, la Spitalul „Sf. Pantelimon”: Mergem în continuare cu investigaţia/Ce a mai...

Rafila, la Spitalul „Sf. Pantelimon”: Mergem în continuare cu investigaţia/Ce a mai anunțat ministrul Sănătății – VIDEO

sursa foto: Alexandru Rafila/Facebook

Se fac anchete pentru a se lămuri situația și acuzațiile apărute la spitalul din Capitală. Ministrul Sănătății a fost personal, vineri, la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din București.

Ministrul Alexandru Rafila a declarat vineri că investigaţia de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” va continua. Iar săptămâna viitoare ar putea fi aflate primele concluzii de la Corpul de Control al ministerului şi de la comisia unităţii spitaliceşti.

„Corpul de Control al ministrului Sănătăţii este de dimineaţă aici. (…) Nu sunt în momentul de faţă elemente care să susţină aceste acuzaţii, dar asta nu înseamnă că nu mergem în continuare cu investigaţia.

Sprijinim, bineînţeles şi spitalul sprijină organele de cercetare penală în clarificarea tuturor circumstanţelor care ar putea să stea la baza unor situaţii care sunt din punctul meu de vedere intolerabile şi sper ca aceste situaţii să fie infirmate de cele trei investigaţii care se desfăşoară în paralel – ale Parchetului, Ministerului Sănătăţii, Colegiului Medicilor şi bineînţeles cea internă, de la spital”, a declarat ministrul Rafila, vineri, la Spitalul „Sf. Pantelimon”.

Conform oficialului guvernamental, încrederea în sistemul de sănătate poate fi grav afectată dacă „lucrurile sunt ţinute sub preş”.

„Nu este cazul. Noi avem ca şi principiu adevărul, transparenţa şi profesionalismul. Aş vrea ca să avem la mijlocul săptămânii viitoare concluziile, atât din partea Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, al comisiei de la spital”, a completat ministrul.

Ministru: Aceste 17 decese sunt absolut regretabile

Șeful MS a mai subliniat unele aspecte. „Dacă au fost decese, ele sunt regretabile, suntem alături de familiile lor, dar sunt situaţii în care starea biologică a unui pacient este foarte foarte degradată şi se întâmplă şi decese, iar aceste 17 decese care s-au întâmplat în decursul celor patru zile, între 4 şi 7 aprilie, sunt absolut regretabile.

Am făcut o primă statistică şi o să extrapolăm şi la alte unităţi medicale, să vedem care este mortalitatea. Discutăm de mortalitatea din spital, cvasitotalitatea cazurilor de deces se întâmplă în secţia de terapie intensivă, unde sunt transferaţi pacienţii în stare critică. Mortalitatea medie în anii 2022 – 2023 şi în primele trei luni ale acestui an este undeva în jur de 3,5 cazuri zilnic. Este mortalitatea care se înregistrează la nivelul spitalului. Este o deviaţie, sigur, regretabilă, dar se poate întâmpla. Discutăm până la urmă de nişte cifre”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Poliţiştii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei fac, vineri, audieri în cazul deceselor de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, conform unor surse judiciare.

Se fac verificări

Încă de joi – când au apărut primele acuzații în acest caz- Ministerul Sănătății a anunțat că trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din București.
În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuților sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătății a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate.

Totodată, în cursul zilei de 11.04.2024, managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical (nenominalizat), că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament. Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secții care să verifice aspectele sesizate. De asemenea, și Corpul de Control al Ministrului Sănătății se va implica în verificarea acestor acuzații grave legate de siguranța pacienților.

Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate și altor instituții abilitate”, a transmis MS într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
300 afisari

11 COMENTARII

  1. Nea Rafila, matale ai acolo 20 de cetateni romani platitori de taxe inclusiv CAS care au fost omorati de medici.
    Ce investigatie faci tu?
    Procuratura va investiga , nu tu, nu colegiul ”medicilor”.

  2. Domn Rafila sa achimbe legea, la mortalitate de peste 5% sa schimbe managerul.
    La 30% mortalitate, Corpul de control, Colegiul medicilor si…Parchetul daca nu e ceva in regula.
    Nu sa sustina ca nu ar fi reala plangerea , si cel ce sesizeaza ar avea probleme psihice.

  3. Demisia si .. Asa , ca ai facut din sanatate o albie de porci. Spitale in paragina si incendii, morti suspecte in pandemie si acum aici, medicamente restrictionate in folosul mafiei, oameni lasati sa moara, tinere insarcinate lasate sa moara in spitalele tale, directori incompetenti si corupti, straini de activitatea de acolo, de parca s-a stecurat necuratul in spitalele si oamenii din „sanatate”.
    Sanatatea fara tine a fost mai umana,mai eficienta si apropiata de oameni. Restrictiile tale si ale UE, au distrus speranta oamenilor ca viata lor va fi salvata la nevoie si ca sanatatea nu este doar gaura in care ei isi arunca o parte din munca lor.
    Demisia si DNA sa vada de tine ca prea ai facut multe.

  4. am vazut ce a facut OMS in pandemie , ce protocoale au dus la moartea oamenilor cu zile , anchete cu Rafila omul oms , lupul paznic la oi, inseamna musamalizare .

  5. Nu e domne’ adevarat. Hai, circulati, circulati! Hai domne’, cine v-a spus? Sunt zvonuri! Nu stii domne’ cum e cu zvonurile? Nu mai puneti urechea la asa ceva. Ascultati-ma pe mine. Daca eu va spun, asa e. Nu e posibil asa ceva. Auzi ce spune asta. Hai ca nu.. o dai tot cu zvonurile. Refuz sa cred ce tot spui mneata’ acolo. Nu se poate.
    Asta e din ciclul: „Ai crezut, ai pierdut!” Ai grija pe cine asculti si pe cine crezi. Bea lapte, au inceput intoxicarile.

  6. Spitalul Pantelimon sa fie dinamitat cu tot personalul in interior !
    Apoi locul sa fie nivelat si sa fie cultivat cu spini !!!

  7. Stati linisstiti la locurile voastre. In acest film „Nici un doctor nu a fost ranit”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger