AcasăNewsRafila, despre cazul pasagerului ajuns pe Otopeni: ''nu este vorba despre infecţia...

Rafila, despre cazul pasagerului ajuns pe Otopeni: ”nu este vorba despre infecţia cu coronavirus”

O primă precizare oficială, cât se poate de binevenită, în privinţa suspiciunii de gripă apărute în cazul pasagerului care a ajuns la Otopeni, sâmbătă după-amiază, cu o aeronavă venită de la Tel Aviv, a venit din partea preşedintelui Societăţii Române de Microbiologie.

Alexandru Rafila infirmă posibilitatea ca în acest caz să fie vorba despre o suspiciune de coronavirus, virusul care face ravagii în China şi care a ajuns, recent, şi în Europa, în Franţa mai exact. Specialistul explică faptul că, deşi bărbatul a fost în China, acest lucru s-a întâmplat în urmă cu mai multe săptămâni, ştiut fiind faptul că primele probleme cauzate de ”virusul ucigaş”, cum a ajuns să fie numit, au apărut în decembrie. ”Dacă e vorba despre pasagerul care vine de la Tel Aviv, se infirmă din punct de vedere al infecţiei cu coronavirus. Este exclusă orice posibilitate în acest sens, deoarece pacientul a călătorit în China cu circa trei luni în urmă, atunci (…) nu începuse infecţia la om, aşa ca excludem orice fel de posibilitate în acest sens. E un pacient care are o anumită infecţie, probabil, trebuie investigat şi tratat (…), dar, repet, nu este vorba despre infecţia cu coronavirus”, a precizat Rafila, într-o intervenţie telefonică la Antena3.

Amintim că pasagerul care a venit de la Tel Aviv a fost preluat cu o ambulanţă şi dus la ”Matei Balş”, pentru investigaţii de specialitate, după ce comandantul aeronavei a anunţat că acest călător are simptome specifice gripei.

sursa foto: stopgripa.ro

281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger