AcasăNewsRaed Arafat vrea militărie în școli. Mesaj adresat profesorilor: „Regulile se respectă!”

Raed Arafat vrea militărie în școli. Mesaj adresat profesorilor: „Regulile se respectă!”

Începerea noului an școlar este o adevărată pistă de încercare pentru întreaga societate românească, dar în special pentru sistemul de învățământ. În contextul pandemiei de coronavirus, Ministerul Educației a trebuit să găsească cele mai apropriate soluții de realitatea existentă.

Bineînțeles, nu toată lumea este de acord cu noile soluții și măsuri care trebuie aplicate începând cu 14 septembrie, din prima zi de școală. De asemenea, subiectul începerii anului școlar a generat vii controverse și în clasa politică, ce are propria viziune despre acest eveniment important.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a afirmat miercuri că școlile trebuie să fie ferme în impunerea regulilor anti-COVID încă din prima zi.

Raed Arafat, de neoprit: „Copiii trebuie să fie educați!”

Despre acest lucru, Arafat a spus că cel mai impostant lucru pentru copii este ca să li se explice situația. Șeful DSU a mai spus că nu poate fi garantat un risc zero, dar că dacă se respectă regulile acesta poate fi diminuat la maximum.

Regulile se respectă prin educație, prin recunoașterea riscului. Faptul că recunoaștem că există un risc și știm care sunt regulile ne ajută să ducem riscurile la minim. Asta înseamnă începerea școlii și nu numai a școlii, dar și a activităților de lucru, pentru că sunt multe lucruri care încep acum. Copiii trebuie să fie educați și trebuie să li se explice. Copilul înțelege dacă îi explici. Nu vorbim de copilul de 4 – 5 ani și de cel de 6,7, 11 sau 12 ani”, a spus Arafat.

Potrivit lui Raed Arafat, situația se complică în cazul copiilor care provin dintr-un mediu unde părinții nu recunosc existența noului coronavirus, deoarece, acest lucru este transmis și copiilor. În acest caz, acestui copil trebuie să i se explice de ce trebuie să respecte regulile din școală, și trebuie convins că prin acest lucru va respecta și pe alți copii.

Raed Arafat are un mesaj clar și pentru profesori

„Este clar că temerea lor este că unii copii nu respectă regulile și va fi greu să se impună anumite reguli. Și totuși, educându-i și explicându-le putem că reducem acest lucru. Școala trebuie să explice copiilor și să impună regulile. Dacă școala impune regulile și dacă în prima zi vor fi încercări de a nu respecta regulile de către unii copii și vor vedea o școală fermă care impune regulile, copilul va înțelege că acolo nu e de joacă”, a încheiat Arafat cu un mesaj transmis profesorilor.

author avatar
Eli Dan Davidescu
424 afisari

4 COMENTARII

  1. Pe chelioja ăsta de hoț nu-l ia nimeni la întrebări? Tu să impui reguli lu’ mă-ta, Arahat, nevesti-tii, dacă ai vreuna sau odraslelor tale, dacă ai vreunele. Nu nouă. Cică ” nu toată lumea e de acord ”. TOATĂ LUMEA e în dezacord, băi, muistule, și vă urăște de moarte. Veți plăti, asasinilor!

  2. Cand vei creste un copil si vei cunoaste greutatile, bucuriile si grijile acestui dar de la Dumnezeu, vei avea voie sa spui asa despre un copil. Dar cum nu ai nici-un Dumnezeu, nu ai voie in tara asta sa comanzi ce vrei. Mergi la tine in Palestina, sau de unde sti si comanda pe cine vrei, NU IN ROMANIA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger