AcasăNewsRaed Arafat: "Tudor Ciuhodaru, numit consilier la Sanatate, a distrus SMURD Iasi!"

Raed Arafat: „Tudor Ciuhodaru, numit consilier la Sanatate, a distrus SMURD Iasi!”

Deputatul UNPR, doctorul Tudor Ciuhodaru, numit consilier onorific la Ministerul Sanatatii pe probleme de urgenta, a distrus SMURD Iasi, a declarat, marti, Raed Arafat, precizand ca se gandeste la ce se va intampla cu urgenta si ca spera ca profesionistii sa fie ascultati.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a anuntat ca l-a desemnat pe doctorul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul „Sfantul Spiridon” din Iasi, consilier onorific pe probleme de urgenta. Subsecretarul de stat demisionar Raed Arafat a declarat ca se gandeste deja ce se va intampla cu sistemul medical de urgenta dupa ce a aflat ca a fost numit consilier „cel care a distrus SMURD-ul la Iasi”.

„Nu am plecat ca sa parasesc sistemul, ci ca sa vorbesc. Am vazut ce consilier a fost adus, cel care a distrus SMURD-ul la Iasi. Ma gandesc ce se va intampla cu urgenta, sper ca profesionistii sa fie ascultati”, a spus Raed Arafat. El a precizat ca tine cu bolnavul si cu sistemul care deserveste pacientul, dar a aplica concurenta in urgenta este cel putin straniu. Raed Arafat sustine ca nu poti lua un model dintr-un sistem de urgenta si sa il aplici in alta tara fara sa vezi care este impactul acestuia.

„In Romania, sectorul de urgenta este unul dintre cele mai stabile sectoare, este continuu controlat. Prin noua lege exista riscul vulnerabilizarii sistemului la dezastre si catastrofe”, a mai spus fostul subsecretar de stat. El a spus ca pleaca trist ca nu a terminat ceea ce si-a propus, dar cu fruntea sus pentru ca si-a spus punctul de vedere, iar obiectiile fata de noua Lege a sanatatii nu va conteni sa si le sustina. „Astazi mi-am depus demisia la domnul prim-ministru. Nu reprosez nimic, am fost ajutati de Guvern. Cred ca trebuie ascultata parerea unor experti, mai mult decat a altora care au spus doar ca doctorul Arafat este impotriva reformei”, a adaugat Raed Arafat.

Potrivit lui Arafat, actuala Lege a sanatatii prevede timpi de reactie, respectiv de ajungere la caz, pentru fiecare segment de urgenta, in schimb in proiectul noii legi toate aceste prevederi dispar. Premierul Emil Boc a semnat demisia lui Raed Arafat din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, dupa ce acesta si-a anuntat public decizia de a se retrage din post. Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a venit, marti, la Ministerul Sanatatii, la intrarea in sediul institutiei declarand ca a fost si la Cotroceni.

„Am fost solicitat sa contribui la proiectul legii. Am fost invitat la Presedintie de dimineata (marti dimineata, n.r.), am discutat despre sistemul de urgenta, mi-a fost solicitat CV-ul si informatii despre ce stiu sa fac „, a spus Tudor Ciuhodaru. Intrebat daca la Cotroceni i s-a propus si preluarea functiei de subsecretar de stat dupa plecarea lui Raed Arafat din Ministerul Sanatatii, Ciuhodaru a spus ca nu s-a discutat despre o astfel de eventualitate.

„Ar fi onorant pentru mine, dar mai important este sa realizam un sistem bun pentru pacient. Sunt multe lucruri care pot fi spuse, dar nimeni nu detine adevarul absolut”, a adaugat Ciuhodaru. El a precizat ca a primit o solicitare de la ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, pentru a discuta despre proiectul Legii sanatatii. „Am citit aceasta lege, este o lege perfectibila care ofera mai multe sanse unui pacient din serviciul de urgenta”, a mai spus Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru a fost ales in 2008 deputat de Iasi, dupa ce a candidat pe listele PSD, dar la scurt timp dupa alegeri a demisionat din partid, acuzand neintelegeri cu liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita. Ulterior, el s-a inscris in UNPR, insa a demisionat si din acest partid, dupa ce, in vara anului 2010, a votat motiunea de cenzura initiata de opozitie pe tema taierii salariilor cu 25 la suta. In ianuarie 2011, Ciuhodaru s-a inscris in PC, fiind nominalizat de acest partid drept candidat la Primaria Iasi.

Exclus in septembrie 2011 din PC, Tudor Ciuhodaru s-a inscris din nou in UNPR, anuntand ca va candida la Primaria Iasi si ca ar putea fi sustinut de mai multe partide.

 

author avatar
Ciprian Purice
701 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger