AcasăNewsRaed Arafat, supărat de judecătorii Curții de Apel. Se duce la Instanța...

Raed Arafat, supărat de judecătorii Curții de Apel. Se duce la Instanța Supremă: „Măsura pe care am luat-o era corectă”

Raed ArafatRaed Arafat, supărat de judecătorii Curții de Apel. Se duce la Instanța Supremă: „Măsura pe care am luat-o era corectă” / foto: Agerpres

Judecătorii de la Curtea de Apel au anulat ordinul de prelungire cu 72 de ore a carantinei pentru Timişoara, semnat weekendul trecut de Raed Arafat. Șeful DSU amenință că nu va lăsa lucrurile așa și va contesta la Instanța supremă decizia magistraților.

El spune că aşteaptă motivarea instanţei cu privire la acest aspect, dar mărturiseşte că, dacă ar da timpul înapoi, ar lua aceeaşi decizie.

„Nu este definitiv, încă mai avem Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. S-a mai întâmplat să fie ceva anulat la Curtea de Apel şi câştigat la Înalta Curte. Fără nicio discuţie (că va ataca sentinţa – n.r.) şi eu vreau să explic aici: motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar, pentru că era un ordin cu limită clară, 72 de ore, pentru a găsi o soluţie, dacă nu se găsea soluţia erau 72 de ore, înceta ordinul şi înceta orice carantină la Timişoara. Motivul pentru care l-am luat este pentru că era o primă dată, un lucru fără precedent într-un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă să se pună sub semnul întrebării şi să se forţeze chiar împotriva recomandării autorităţilor sanitare şi de către persoane care nu sunt în domeniu”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24.

Ordinul prin care Raed Arafat a prelungit carantina în Timișoara, anulat!

Medicul a precizat că ordinul, care nu mai are efect la momentul pronunţării instanţei, a fost semnat în condiţiile în care mai mulţi colegi ai săi din Timişoara au arătat că situaţia este „foarte gravă” şi că „nu mai fac faţă”, iar pe de altă parte „se discuta despre soluţii inteligente”, pe care însă nimeni nu le „punea pe masă”.

„Atunci decizia mea era să nu pierdem cele 14 zile care totuşi au mers până atunci şi am prelungit cu trei zile să las timp să se gândească lumea şi să se reîntrunească Comitetul, sau să găsim o soluţie. Comitetul s-a reîntrunit şi au luat decizia prelungirii, cu două treimi din voturi, şi s-a prelungit carantina până joia viitoare. Deci eu consider că măsura care am luat-o, din punct de vedere al impactului pe carantină şi pe continuarea carantinării, care consider că era necesară, cred că măsura era corectă. Dacă din punct de vedere al procedurii legale, al legalităţii au fost probleme, o să vedem care este motivaţia instanţei şi clar să acest lucru o să învăţăm din el şi dacă sunt aspecte care noi considerăm şi cu siguranţă o să mergem la recurs, că trebuie explicate unei instanţe de nivel mai înalt, acest lucru o să îl facem şi asta va fi la ÎCCJ”, a adăugat Arafat.

Timișoara este însă, de miercuri, în carantină, după ce această măsură a fost prelungită pentru 7 zile, după votul în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

author avatar
Andreea Vlad
561 afisari

7 COMENTARII

  1. BĂ EȘTI NEBUN? Adica ICCJ nu e de acord cu unu care ia masuri contra CONSTITUȚIEI și POPORUL ROMÂN iar ăsta zice ca el a luat măsura corectă? Cum? daca e ilegală???? Pt.unu care nu vorbește corect românește avem pretenția sa ne cunoasca și respecte Constituția și libertățile cetațenești căștigate cu sînge in decembrie 1989!

  2. Ba, ce tara e asta? Toata lumea face ce vrea. Constitutia e o simpla carte de povesti. Se iau toti dupa johannis care o calca in picioare de cate ori are ocazia. Ma gandesc, nu s-ar putea deschide un dosar penal pt abuz in serviciu? Sau poate chiar pt sechestrare de persoane. Nu se mai poate frate. Au intins prea mult coarda.

  3. De ce vorbeste Arafat la persoana I a plural ,,noi consideram, noi vom merge,,? Si nu este prima data. El a semnat prelungirea carantinei in Timisoara, pe el l-au dat in judecata, pe el Raed Arafat sef DSU. Ministru Secretar de stat la MAI nu la MS si sef SMURD. Care anterior le spusese ca nu se va amesteca in deciziile lor. Acest lucru este stabilit parca si printr-o modificare la o lege care-i dadea puteri depline. Modificare care lasa ca stabilirea carantinarii sa fie facuta de catre Autoritatile Locale.
    Cine i-a aprobat Protocoalele? Specialisti in epidemiologie si microbiologie? Nici vorba! Nu am auzit sa se consulte cu acestia! Unde o fi invatat medicina de nu stie ca sunt doar boli nu si bolnavi?Armata sigur a facut-o in tara lui, se vede dupa comportament. El a dispus ca manifestantii care nu poarta masca si care vocifereaza prea tare sa fie dusi la spitalul de boli nervoase? Cu ajutorul unor slugi de judecatori obscuri.Oare ce se face cu ei acolo cu ajutorul unor doctori in slujba oricui altcuiva decat a pacientului?Este un protocol semnat si pentru aceasta? Asha se procedeaza acum in Romania cu manifestantii sau nimeni nu vrea sa vada ca Arafat devine pe zi ce trece un tiran model Sadam Hussein? Ca este arogant si razbunator. Si-l lasa sa faca ce vrea capul lui. Plus o gashca aservita intereselor lui. Jignitor pentru romani.Germania il avea pe Mengele cu experientele lui din lagarele naziste. Sa-l avem noi oare pe Raed Arafat? Suntem in razboi? Al cui si impotriva cui? Dl Presedinte Iohannis chiar nu vede sau nu-i pasa?
    Arafat va demisiona doar fortat de catre Guvern la presiunea strazii. Dar sigur ca va pune conditii. Asha cum a vrut sa impuna imunitate pentru achizitiile pe care le-a facut in timpul starii de urgenta. Are de raspuns pentru multe ilegalitati si pentru starea jalnica in care au ajuns acum containerele SMURD pentru ATI si pentru lipsa dotarilor SMURD, pentru achizitiile facute in starea de urgenta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger