AcasăNewsRaed Arafat, supărat de judecătorii Curții de Apel. Se duce la Instanța...

Raed Arafat, supărat de judecătorii Curții de Apel. Se duce la Instanța Supremă: „Măsura pe care am luat-o era corectă”

Raed ArafatRaed Arafat, supărat de judecătorii Curții de Apel. Se duce la Instanța Supremă: „Măsura pe care am luat-o era corectă” / foto: Agerpres

Judecătorii de la Curtea de Apel au anulat ordinul de prelungire cu 72 de ore a carantinei pentru Timişoara, semnat weekendul trecut de Raed Arafat. Șeful DSU amenință că nu va lăsa lucrurile așa și va contesta la Instanța supremă decizia magistraților.

El spune că aşteaptă motivarea instanţei cu privire la acest aspect, dar mărturiseşte că, dacă ar da timpul înapoi, ar lua aceeaşi decizie.

„Nu este definitiv, încă mai avem Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. S-a mai întâmplat să fie ceva anulat la Curtea de Apel şi câştigat la Înalta Curte. Fără nicio discuţie (că va ataca sentinţa – n.r.) şi eu vreau să explic aici: motivul pentru care am luat decizia să semnez ordinul temporar, pentru că era un ordin cu limită clară, 72 de ore, pentru a găsi o soluţie, dacă nu se găsea soluţia erau 72 de ore, înceta ordinul şi înceta orice carantină la Timişoara. Motivul pentru care l-am luat este pentru că era o primă dată, un lucru fără precedent într-un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă să se pună sub semnul întrebării şi să se forţeze chiar împotriva recomandării autorităţilor sanitare şi de către persoane care nu sunt în domeniu”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24.

Ordinul prin care Raed Arafat a prelungit carantina în Timișoara, anulat!

Medicul a precizat că ordinul, care nu mai are efect la momentul pronunţării instanţei, a fost semnat în condiţiile în care mai mulţi colegi ai săi din Timişoara au arătat că situaţia este „foarte gravă” şi că „nu mai fac faţă”, iar pe de altă parte „se discuta despre soluţii inteligente”, pe care însă nimeni nu le „punea pe masă”.

„Atunci decizia mea era să nu pierdem cele 14 zile care totuşi au mers până atunci şi am prelungit cu trei zile să las timp să se gândească lumea şi să se reîntrunească Comitetul, sau să găsim o soluţie. Comitetul s-a reîntrunit şi au luat decizia prelungirii, cu două treimi din voturi, şi s-a prelungit carantina până joia viitoare. Deci eu consider că măsura care am luat-o, din punct de vedere al impactului pe carantină şi pe continuarea carantinării, care consider că era necesară, cred că măsura era corectă. Dacă din punct de vedere al procedurii legale, al legalităţii au fost probleme, o să vedem care este motivaţia instanţei şi clar să acest lucru o să învăţăm din el şi dacă sunt aspecte care noi considerăm şi cu siguranţă o să mergem la recurs, că trebuie explicate unei instanţe de nivel mai înalt, acest lucru o să îl facem şi asta va fi la ÎCCJ”, a adăugat Arafat.

Timișoara este însă, de miercuri, în carantină, după ce această măsură a fost prelungită pentru 7 zile, după votul în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

author avatar
Andreea Vlad