AcasăNewsRaed Arafat pune pe jar românii. „Vom reveni la izolare”

Raed Arafat pune pe jar românii. „Vom reveni la izolare”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgernță (DSU), Raed Arafat a afirmat, miercuri seară la TVR, că autoritățile române ar monitorizează ceea ce se întâmplă în Bulgaria în legătură cu creșterea numărului de persoane infectate cu Coronavirus.

Bulgaria se confruntă în momentul de față cu o creștere alarmantă a numărului de infectări.

Raed Arafat a spus că dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 va fi prea mare românii care aleg să-și petreacă vacanțele pe litoralul bulgăresc vor risca să stea în izolare 14 zile la revenirea în România.

„Revenim la izolare”

„Bulgaria e sub monitorizare, au crescut cazurile și este sub monitorizarea INSP. Dacă va continua în acest mod, este posibil să se ia decizia la nivelul Institutului Național (…)  Nu este pericol de închidere a graniţelor, ci de revenire la izolare” a spus Raed Arafat.

De la începutul pandemiei COVID-19 Bulgaria a înregistrat numai 3.266 de cazuri de infectare, dintre care 172 de decese. Însă, pe fondul măsurilor de relaxare, în ultimele şapte zile s-a înregistrat un record de 555 de noi cazuri.

Situație alarmantă în România

Comitetul Național pentru Stare de Urgență a considerat necesară prelungirea stării de alertă.

În consecință, Raed Arafat a atras atenția că în situația în care creșterile cazurilor de COVID-19 se mențin, acestea pot conduce la o schimbare gravă, precum apariția de focare de infecție noi și decese.

„După o analiză foarte amănunţită a situaţiei actuale, în pofida faptului că avem o curbă descendentă, totuşi există semne că situaţia poate oricând să deterioreze şi să avem cel puţin focare serioase sau să avem o situţia mai grea în următoarea perioadă dacă nu respectăm măsurile compensatorii care au fost deja menţionate şi anume purtatul măştii, distanţarea fizică, triajul la intrare în spaţii închise, purtatul măşti în transportul în comun.

De asemenea, există o creştere faţă de cum a fost acum două săptămâni, acum câteva zile, la numărul pacienţilor în terapiile intensive, există focare care au apărut în instituţii medicale care necesită detaşare de personal, care necesită mişcare de personal pentru acoperirea nevoilor unităţilor sanitare unde personalul este în izolare sau este chiar bolnav şi internat în spitale”, a spus șeful DSUI, Raed Arafat.

author avatar
Eli Dan Davidescu
861 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger