AcasăNewsRaed Arafat pregăteşte spitalele pentru război. Stocuri și pentru detecție nucleară

Raed Arafat pregăteşte spitalele pentru război. Stocuri și pentru detecție nucleară

 Mihăilă, avansat la conducerea IGI după montarea microfonului în biroul lui Raed Arafat ...

Spitalele din România, inclusiv cele civile, trebuie să fie pregătite pentru o situație de război, susține șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat.

Țara noastră își face stocuri și pentru detecție nucleară.

De ce pregătim spitalele?

Raed Arafat a punctat motivele pentru care pregăteşte spitalele din România pentru război.

Dacă UPU-rile sau dacă în spitalele civile, în caz de conflict, vom primi pacienți, este normal. Toată Europa, toată lumea vede acest lucru, că militarii, dacă sunt răniți, vor ajunge la un moment în spitalele civile.

Nicio țară n-are spitale militare cu toate specialitățile care să acopere nevoia militarilor. Așa că orice spital civil va ajunge în final să primească, posibil, răniți, militari sau civili”, a spus Arafat la Digi24.

Mesaj pentru populaţie

Șeful DSU susține că România trebuie să se pregătească fără ca populația să fie panicată.

Să știți că se lucrează, nu numai în România. Se lucrează peste tot pentru pregătirea sistemelor sanitare din țările membre NATO pentru a face față unei eventuale situații de conflict.

Chiar dacă toată lumea spune că acest lucru este foarte puțin probabil și că nu trebuie să ne speriem, da, așa este, dar a fi pregătit este un lucru obligatoriu.

Și anul trecut, nu este niciun secret că s-a ținut la NATO o întâlnire a grupului întrunit de sănătate, care este un grup pe care am onoare să-l coordonez de câțiva ani.

S-a discutat despre necesitatea ca sistemele să fie mai pregătite, cu viziune spre accidentele colective, indiferent de cauza lor, spre a primi un număr mare de accidentați, că vin din altă țară, că vin din țară, dacă vin din cauza unui conflict sau vin din cauza unei catastrofe, oricum trebuie să fim pregătiți.

Deci pot să spun că mai avem încă, dar creștem, creștem la stocuri, la pregătire, la materiale sanitare”, a mai declarat Arafat pentru sursa amintită.

Potrivit șefului DSU, printr-un proiect de 96,5 milioane euro se va realizat „un stoc medical și de detecție și de monitorizare pe partea de chimic, biologic și radio-nuclear”.

„Un stoc pe care noi îl creăm în România în numele Uniunii Europene și sunt alte țări similare nouă care au luat astfel de sume ca să facă aceleași lucru. Astea toate cresc nivelul de pregătire”, a mai declarat Raed Arafat.

author avatar
Andrei Ștefan
740 afisari

13 COMENTARII

    • Exact…!!!
      Habar nu au decidentii ce înseamnă structurile de primiri urgente din spitalele municipale, orășenești, etc…!
      Personal medical( medici) care nu au pregătirea necesara conf.legislatiei, foarte slab pregătiți, medici trecuți de 70 de ani care dac gărzi doar pt.bani, haos din cauza managementului dezastruos practicat de managerii numiți pe criterii clientelare de partid și interese de grup, etc…!
      Acum în vreme de pace, mor oamenii cu zile din cauza lipsei de profesionalism și a nepăsării, dacă e vorba de război…..aleluia…, scăpa cine poate!😪

    • Arafat, izolete luate la pret de Porche avem (110.000 euro/ buc) mai cumpara niste spirt si vata si gata!

  1. ”creștem, creștem la stocuri, la pregătire, la materiale sanitare” pai, cum nu? creștere la achizitii, crește si parandaratu’, cum a fost si in p[l]andemie, cand s-au cumparat in prostie masti neconforme, izolete s.a. care probabil au fost aruncate dar parandaratu’ a ramas; tot asa si acum cu ”creștem la stocuri”

  2. Cine l-a ales pe arahat sa conduca medicina in Romania, practic e un min. al sanatatii neales de nimeni de vreo 15 ani! Și care e in afara controlului democratic,public și al instituțiilor din Ro.Procuratura, miliție, DNA. Are imunitate diplomatica cumva omu asta? Nu-l trage nimeni la raspundere pt. achizițiile fara licitație la prețsupraevaluat din anii plandemiei? Miliarde de $ S-AU SIFONAT PE ȘMECHERIE ,achiziții cu dedicație. Unde-s banii? folow the money!

  3. Un blestemat care isi aduce asupra alor sai tot ce gandeste pt romani!!Opreste te ba ,vorba lui iliescu!!

  4. Vezi să n-ai nevoie de măsuri împotriva intoxicației acute cu plumb, mă alrahat. Nu zic să intri în panică, dar am auzit că în vreme de război trădătorii mai sunt invitați pe la petreceri cu dans, unde se consumă în exces produse cu plumb.

  5. CINE IL MAI TINE PE ACEST MAMELUC PE POST DE SECRETAR DE STAT ??.DUPA RAHATUL CU PANDEMIA SI VACCINARILE ,DUPA HOTIILE CU IZOLETELE SI MASTILE ,AZI A GASIT ALT
    MOTIV SA BAGE ROMANIA IN CHELTUIEI AIUREA ?>
    JOS CU ACEASTA SCULA TRADATOARE.

  6. Sa vedeti ce de vanzare face mizeria arafat stapanilor colonialisti😀😀😀. Nu vrei ba sa duci milioanele de raniti la ma ta acasa, in siria??? Mortii ms ti de javra imputita. ROMÂNIA TREZESTE TE, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZARE FARA DESPAGUBIRI, YANKEES GO HOME, TRAIASCA ROMÂNIA LIBERA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger