AcasăNewsRaed Arafat: "Patru persoane au murit in ultimele zile din cauza vremii"

Raed Arafat: „Patru persoane au murit in ultimele zile din cauza vremii”

Raed Arafat

Patru persoane si-au pierdut viata din cauze corelate cu vremea, in Dambovita, Giurgiu, Braila si Tulcea, a declarat, vineri, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Raed Arafat

Subsecretarul de stat a precizat ca in Dambovita a fost vorba despre o persoana in varsta care a iesit din casa, aceasta fiind ulterior gasita moarta intr-un sant, iar in Braila o alta persoana si-a pierdut viata dupa ce ambulanta pe care o solicitase a fost blocata in zapada.

Raed Arafat a mai spus ca in celelalte doua cazuri este vorba de un om injunghiat la Tulcea si un barbat care a murit in masina intoxicat cu monoxid de carbon, in judetul Giurgiu, cealalta persoana cu care se afla in autoturism fiind salvata. Potrivit lui Raed Arafat, 25 de pacienti din diferite locatii au nevoie de interventia SMURD, operatiunile fiind in curs de finalizare.

„Avem pe lista de dimineata 25 de pacienti la care trebuie sa ajungem, la unii s-a ajuns deja, dar lista nu este fixa”, a mai spus Raed Arafat. Subsecretarul de stat a precizat ca Inspectoratul General de Aviatie si SMURD au colaborat pentru recuperarea a trei femei care au nascut, una dintre ele chiar vineri dimineata.

De asemenea, echipele SMURD au transportat de la Buzau la Bucuresti un copil intubat, ventilat, in stare septica. Raed Arafat a precizat ca vor fi interventii si pentru pacienti dializati sau pentru alte cazuri, in afara de judetul Calarasi trebuind sa se intervina cu elicoptere in Giurgiu, Ialomita si Buzau.

Secretarul de stat Ioan Dascalu, seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica, a precizat ca Inspectoratul General de Aviatie intervine cu sase elicoptere, fiecare putand evacua aproximativ 15 persoane, celelalte trei fiind folosite in interventii de salvare pentru urgente medicale.

O femeie de 87 de ani din comuna damboviteana Corbii Mari a fost gasita moarta, vineri, pe o strada din localitate, din cauza frigului. „Din primele date rezulta ca femeia de 87 de ani din localitatea damboviteana Corbii Mari avea afectiuni psihice, locuia singura si pleca deseori de acasa, iar acum ar fi plecat dupa ora 2.00, fiind gasita moarta de o vecina, langa gardul unei case de pe ulita. Era imbracata sumar si desculta si era inghetata”, a declarat seful Politiei Gaesti, Alexandru Iorga.

Din cauza ninsorii si a viscolului, doua persoane, un barbat si o femeie, au fost gasite inconstiente, joi, intr-o masina cu numere de Bulgaria, acoperita cu un strat gros de zapada, pe DN 5 Bucuresti – Giurgiu, in localitatea Adunatii Copaceni. Ulterior, acestea au fost transportate la un spital din Capitala, insa barbatul a murit.

author avatar
Ciprian Purice
712 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger