AcasăNewsRaed Arafat îl contrazice pe Patriarhul Daniel. Ce spune șeful DSU despre...

Raed Arafat îl contrazice pe Patriarhul Daniel. Ce spune șeful DSU despre interzicerea pelerinajului de la Iași

Raed ArafatRaed Arafat îl contrazice pe Patriarhul Daniel. Ce spune șeful DSU despre interzicerea pelerinajului de la Iași

Raed Arafat a reacționat după ce Patriarhul Daniel le-a cerut autorităților să revină asupra deciziei „disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română” de interzicere a pelerinajelor.

Şeful DSU susţine că în timpul unui pelerinaj, precum cel de la Sfânta Parascheva de la Iași, există un risc mare de infectare. Arafat a spus că o revenire asupra interdicției poate fi doar una politică, nu sanitară.

„Se revine asupra interdicției numai dacă decizia este una politică și nu tehnică. Nu! Și asta nu o zic eu, știu părerea colegilor cu care lucrăm. N-avem cum să revenim asupra unei astfel de decizii care este făcută cu bună credință și în baza unor analize foarte serioase.

Când pui oamenii în autocare, trenuri și îi trimiți 8 ore și se întorc 8 ore, 7 ore, 6 ore, e suficient să fie unul, doi asimptomatici între ei și să ne trezim că se întorc 20 care sunt infectați, iar unora dintre ei să li se pună viața în pericol”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Pelerinajul reprezintă un risc mare de infectare

Arafat a explicat că nu numai prezența la pelerinaj este periculoasă ci și drumul către Iași și înapoi a mii de persoane prezintă un risc mare de infectare.

„Pericolul este mare nu numai acolo, ci și în timpul transportului. Hai să luăm un autocar. Să spunem că nu punem în el 50 de persoane. Punem 30 în el. Sunt câteva ore de mers, nu știm dacă vor respecta purtatul măștii și tot restul. Nu este nicio supraveghere, sunt oameni care unii dintre ei nici nu vor să poarte mască, și, automat mijlocul de transport devine un loc unde se transmite boala către mai mulți.

Acest lucru l-am avut. Am avut cândva, la începutul pandemiei, situații cu autocare pline de oameni veniți din diaspora, și unul singur a infectat oameni care au coborât în mai multe județe, și trebuia să-i căutăm, să-i găsim, să vedem unde sunt… Și au ieșit mai mulți pozitivi.

Același lucru se poate întâmpla acum. Dacă nu se întâmplă la dus, se întâmplă la întors. Plus situația de la fața locului, într-o localitate care este și ea cu o incidență mare de cazuri. Impactul poate să fie și mai serios dacă vin mii de oameni în localitatea respectivă.”, a adăugat secretarul de stat în MAI.

Patriarhul Daniel, șeful Bisericii Ortodoxe române, a cerut autorităţilor suspendarea deciziei de interzicere a pelerinajelor, catalogând această măsură drept disproporționată, discriminatorie. Preafericitul a adăugat că această măsură a fost luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română.

author avatar
Andrei Ștefan
295 afisari

5 COMENTARII

  1. Atîta bătaie de joc, atîta siluire a Constituției, atîta urinat pe libertăți și drepturi fundamentale, pentru un ” virus ” destul de banal, care NU A FOST NICIODATĂ IZOLAT, despre care nu se știe cît e invenție și cît realitate. Iar despre ” asimptomatici ”, ce să zici? Nutreț pentru imbecili. Mai pomenim testul PCR? Inutil. Testele pe populație continuă, pașii spre sclavie, de asemenea. TREZIȚI-VĂ, ODATĂ!

  2. Arafat isi depaseste competenta profesionala.Este specialist in urgente nu are competente in epidemiologie, nu poate face comentarii publice legate de situatia epidemiologica intr o anumita zona.
    Faptul ca se permite accesul necontrolat in piete, calcandu se in picioare, in super marketuri, ca sute de mii de cetateni au votat pe liste suplimentare…deci…s au plimbat cu trenul sau autobuzul….ba au stat si la coada…dar nu se permite accesul controlat la racla Sfintei ( in afara) este discriminatoriu.

  3. Nu ne ucid pelerinajele, ne ucide tratamentul neadecvat pe care îl folosesc medicii și ministrul tătaru care ucide populația efectiv.

  4. Pai a zis omu. El vorbeste medical . Politicul e la Ludvig. Poate sa zica Alafat ce vrea daca politicul nu aproba…
    Sfântul părinte are dreptate.
    Poti sa lasi la 1 m distanta cu masca fara sa atingi sau sa pupi Sfânta racla…doar te inchinini la Preacuvioasa.
    Atunci toti sunt linistiti. E limitat dreptulnla credinta. Nu e constitutional. Dar poti organiza pelerinajul legal si constitutional.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger