AcasăNewsRaed Arafat face anunţul care aruncă România în Zona Roşie a Europei,...

Raed Arafat face anunţul care aruncă România în Zona Roşie a Europei, din cauza COVID-19!

Raed ArafatRaed Arafat face anunţul care aruncă România în Zona Roşie a Europei, din cauza COVID-19!

Doctorul Raed Arafat a venit cu un scenariu sumbru pentru România. Acesta a estimat, pe baza cifrelor din ultima săptămână, că, în curând, am putea ajunge la 7000 de oameni infectaţi într-un interval de doar 24 de ore.

Secretarul de stat în MAI a explicat că scenariul este cât se poate de real, în condiţiile în care răspândirea comunitară este foarte extinsă. „Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire„, a afirmat Raed Arafat.

Ce se întâmplă cu locurile de la ATI? România are o capacitate de 1100 de paturi la Terapie Intensivă. „Ocuparea paturilor ATI va creşte, cu cât numărul cazurilor va creşte. E un procent care automat va ajunge în rândul cazurilor de terapie intensivă. Cazurile care nu necesită intubaţie, ventilaţie, pot fi monitorizate în alte secţii, eliberând locuri şi lăsând bonavii care sunt mai uşor acasă„, a spus Arafat.

Specialiştii speră, totuşi, ca ţara noastră să poată mări capacitatea de internare în secţiile ATI. „O altă metodă de lucru este creşterea capacităţii, mai departe, lucru care la Mureş se face, mai creştem cu 20 de patru în următoarele săptămâni. Aradul a cerut ventilatoare pentru suplimentarea paturilor. Dar mai e soluţia să folosim încă o parte din paturile care sunt folosite în îngrijirile curente. Mai este un număr de paturi care este folosit pentru urgenţe şi pentru îngrijirile curente, post operator. Acolo putem intra, să alocăm paturi temporar pentru cazurile COVID. Provocarea cea mai mare rămâne resursa umană„, a mai zis Arafat la postul TV Antena 3.

Sâmbătă, au fost raportate 3517 de noi cazuri

Sâmbătă, au fost 3517 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus din 29.284 de teste. Alte 59 de decese au fost raportate de autorități din cauza infecțiilor cu coronavirus. Numărul pacienților cu Covid-19 în stare gravă ajunge la un nou record, de 629. În topul infectărilor rămân Capitala (564) și Iași (206), iar în Sibiu bilanțul infectărilor zilnice ajunge la 159. Alte 7 județe înregistrează peste 100 de îmbolnăviri.

author avatar
Andrei Ștefan
396 afisari

2 COMENTARII

  1. De vot sunteti buni, slugilor, in schimb de restaurante, turism si vizite la familie, nu mai sunteti in regula. Nu respectati regulile impuse de prim boul tării. De unde știm ca aceste îmbolnăviri nu sunt tocmai efectele votării?

  2. Alo,puterea ,cand il inchideti pe nebunul asta la psihiatrie?De fapt cand va internati cu totii acolo?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger