AcasăNewsRaed Arafat, eroul de la Podgorica

Raed Arafat, eroul de la Podgorica

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, si-a dovedit inca o data profesionalismul in modul in care a gestionat tragedia din Muntenegru.

Ajuns la Podgorica, unde se aflau internati supravietuitorii cumplitului accident in care si-au pierdut viata 18 cetateni romani, dr. Raed Arafat a trecut imediat la evaluarea pacientilor, pentru a le asigura transportul optim in tara, sub supravegherea medicilor si asistentilor de la SMURD.

Raed Arafat a supravegheat transportul fiecarui ranit
Localnicii au sarit imediat in ajutorul accidentatilor

Comportament exemplar al muntenegrenilor

La conferinta de presa tinuta la Podgorica, dr. Raed Arafat a multumit medicilor muntenegreni pentru profesionalismul dovedit in gestionarea unei situatii de criza, accidentul in care a fost implicat autocarul romanesc fiind deosebit de grav. Mai mult decat atat, ca un gest extraordinar din partea localnicilor, nimeni nu a vrut sa ia bani de la rudele victimelor care s-au deplasat in Podgorica. Nici hotelierii, nici taximetristii nu au luat bani,  dupa cum a declarat pentru National o ruda a uneia dintre victime. Aceasta se adauga la faptul ca, daca nu ar fi fost interventia imediata a localnicilor, lasati de autoritati sa ajute, poate inca jumatate dintre raniti ar fi fost morti.

SMURD, in prima linie

Evaluarea doctorului Raed Arafat asupra pacientilor internati a fost clara si precisa, acesta dovedindu-si inca o data profesionalismul in materie de situatii de urgenta. 22 de medici si asistenti SMURD si doua avioane au fost chemate din tara pentru a transporta cei 29 de ranitii. Dintre acestia, sapte erau in terapie intensiva. In primul avion au fost 12 pacienti. Primii sase sunt cei care se pun pe targile de sus, urmatorii sase sunt cei care sunt mai grav – ventilati, intubati printre ei”, spunea dr. Raed Arafat. La aeroport, pacientii au fost dusi cu doua echipe SMURD. Cu al doilea avion au fost transportati pacientii mai putin grav raniti.

author avatar
Adina Mutar
1.047 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger