AcasăNewsRaed Arafat, dezvăluire-ŞOC despre spitalul din Contanţa. Ce nereguli a găsit +...

Raed Arafat, dezvăluire-ŞOC despre spitalul din Contanţa. Ce nereguli a găsit + detaliul LIPSĂ ce ar fi putut face diferenţa între viaţă şi moarte

raed arafatRaed Arafat, dezvăluire-ŞOC despre spitalul din Contanţa. Ce nereguli a găsit + detaliul LIPSĂ ce ar fi putut face diferenţa între viaţă şi moarte

7 persoane au murit în urma incendiului de vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre această tragedie şi a dezvăluit ce nereguli a găsit la unitatea spitalicească de la malul mării.

Secretarul de stat în MAI a declarat, în conferința de presă, că Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a fost supus la două controale de către ISU Constanța – unul în 2020 și unul în februarie 2021.

Spitalul nu avea senzori de incendiu

Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța, unde au murit, joi, 7 oameni în urma incendiului izbucnit la ATI, nu avea senzori de incendiu în saloanele ATI, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat.

La ultimul control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului.

Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus Arafat.

Raed Arafat şi-a cerut scuze

Din păcate, am avut și 7 persoane decedate. La început s-a confirmat cifra de 9 persoane și apoi a fost actualizată. Când raportăm date în dinamică, se întâmplă astfel de cazuri.

Ca să nu se întâmple astfel de situații, ar însemna să nu comunicăm nimic până nu stăm la rece. Au fost calculați de două ori cei doi pacienți care au decedat la Spitalul Județean și la Militar.

Ne cerem scuze și ne bucurăm că sunt 7 și nu 9. Spitalul de infecțioase a fost supus la 2 controale ale ISU Constanța în 2020 și februarie 2021.

Au fost constatate anumite nereguli, unele care se referă la instalații electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului.

Existau în spital senzori pentru oxigen, iar instalația de detectare la incendiu nu exista”, a zis Raed Arafat.

author avatar
Andrei Ștefan
422 afisari

4 COMENTARII

  1. A gsndit el la rece cum s a exprimat pt unii romani chiar asa dar se scuza toti pt ca sunr incompetenti.La racoare!!

  2. Și dacă a avut senzori pentru oxigen, cum de s-a acumulat în asemenea cantitate de au ars ca betele de chibrit? Chiar dacă ai senzori la incendiu, dacă ia foc oxigenul și materialele plastice din salon, nici cu Marea nu mai stingi incendiul. Și după atâta timp cu „experienta” de la Bucuresti si Piatra Neamț, prostii tot nu au învățat nimic. Apropo cine răspunde pentru morții din incendiile precedente din spitalele Covid?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger