AcasăNewsRaed Arafat conduce nou-infiintatul Departament pentru situatii de urgenta

Raed Arafat conduce nou-infiintatul Departament pentru situatii de urgenta

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a fost numit, miercuri, in fruntea nou-infiintatului Departament pentru situatii de urgenta.

Premierul Ponta a fost cel care a anuntat, in aceasta dupa-amiaza, ca medicul Arafat este coordonatorul departamentului destinat interventiilor in caz de necesitate, din cadrul ministerului de Interne. Secretarul de stat a si participat, de altfel, la sedinta comandamentului de iarna, de la sediul Guvernului, care a inceput la ora 15. Arafat a prezentat zonele in care exista probleme de natura medicala, din cauza iernii – respectiv unde este ingreunata interventia ambulantelor, ca urmare a nametilor si a viscolului.

Departamentul pentru interventii la Situatii de Urgenta va coordona, printre altele, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, precum si Ambulanta. Medicii, precum si pompierii si militarii au intervenit, in ultimele ore, in sprijinul oamenilor ramasi prizonieri in nameti. Meteorologii au anuntat ca, miercuri, pana la orele 23, Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si centrul Moldovei se vor afla sub incidenta unei avertizari COD GALBEN, de ninsori si vant puternic, ce va troieni zapada. Bucurestiul, precum si alte judete din Muntenia, sudul Moldovei si Dobrogea se vor afla, pana la noapte, sub COD PORTOCALIU de ninsoare si viscol, reprezentantii ANM anuntand ca vantul va sufla cu putere si ar putea depasi chiar si 70 de km/h, la rafala. Amintim ca sase judete din sud-estul tarii-  Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea – se afla sub incidenta unui COD ROSU de viscol, intre orele 15.00 si 22.00.

213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger