AcasăNewsRaed Arafat, anunț pentru toți românii. Un nou val de „fake news”...

Raed Arafat, anunț pentru toți românii. Un nou val de „fake news” atacă România

Raed Arafat a susținut și susține internarea asimptomaticilor în spitale

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a afirmat duminică seară, că în continuare se confruntă cu minciuni şi fake news-uri, în ce priveşte pandemia de coronavirus.

Arafat atrage atenția tuturor românilor de unde iau informaţiile, pentru că „astfel de dezinformări şi manipulări sunt menite să destabilizeze comunităţile şi să instige specialiştii şi populaţia împotriva celor care gestionează pandemia”.

„Cei cu minciunile și ‘fake news’ nu se opresc!”

În acest context, Raed Arafat a postat un mesaj pe pagina sa de socializare.

„În continuare se încearcă prin orice metodă posibilă să răspândească minciuni care să facă oamenii să refuse să respecte sfaturile, recomandările și regulile care se referă la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2.

Mai jos aveți încă un exemplu de manipulare și dezinformare postat pe un cont de facebook din Timișoara.

Astfel de dezinformari și manipulări sunt menite să destabilizeze comunitățile și să instige specialiștii și populația împotriva celor care gestionează pandemia.

În continuare vă recomand să aveți mare grijă de unde vă informați!”, a scris şeful DSU, duminică, pe pagina de Facebook.

„Acest lucru a apărut în toată lumea”

De asemenea, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, susține că nu numai România se confruntă cu această situație, ci toate țările lumii și că în viitor trebuie schimbat modul de comunicare către populație.

„Nu putem spune că s-a pierdut controlul pandemiei, dar noi ne confruntăm cu o situație de lungă durată. Nu e o situație obișnuită. Când ai un accident mare, durata e mică, reacția e rapidă și se termină. Aici suntem deja de câteva luni de zile. E normal să apară multe tentative de a ataca părerile specialiștilor, de a contesta deciziile autorităților.

Acest lucru a apărut în toată lumea. Nu înseamnă că s-a pierdut situația de sub control. Înseamnă că în viitor trebuie comunicat mai intens și poate schimbat modul de comunicare către populație, astfel încât populația să înțeleagă că ce se face este în interesul și beneficiul lor. E o situație cu care se confruntă toate țările lumii. Unele ceva mai mult decât altele. Depinde de cât de pregătită e populația să ia în serios sau nu anumite informații”, a mai spus Raed Arafat.

author avatar
Eli Dan Davidescu
439 afisari

4 COMENTARII

  1. DA! FAKE NEWS PERMANENT AVEM DE LA aRAHAT cu perje! Românii nu mai dau doi bani pe ce spune arahat,tătaru,guv.României,orban,și johannes!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger